0
@Gierade, właśnie o tym myślę, co napisałeś. Nie chcę ładować w to auto zbyt dużo kasy, ale jednak chciałbym wykorzystać to co można z niego jeszcze wyksztusić.
Cudów ani tego, że auto będzie dawało taką frajdę jak Celica, nie spodziewam się. Chcę tylko, żeby ta różnica nie była aż tak dramatyczna...
ujmę to tak wyksztusic to z tego jak na 1.4 n/a można wiele tylko mało kto o tym wieale ze względu ze nie chcesz pakować w to auto lub ten silnik sporej kasy to tak jak Gierade już napisał zajmij się podstawa czyli wydech dolot. I moje wskazówki kolektor 4-2-1 lepiej spisze się ten który siedzi seryjnie w D16Z6. Chińczyki są przystosowane głownie do serii D16 różnią się minimalnie ale w wielu silnikach zachował się dobrze ale były tez takie które wcale dobrze na niego nie reagowały i rozprężały układ. Co do resetu kompa jak dobrze przeczytałem to reset który wykonałeś wg mnie dal połowniczy efekt lub nawet zaryzykuje mówiąc żaden. Ja zrobiłem go z całkiem innego źródła i fakt ze nie po zwężce a kilku modach odczułem całkowicie inne zachowanie auta zarówno u dołu jak i u góry obrotów
Dodam odrazu ze każda czynność była pokolei sprawdzana jechałem autem na surowo po modach potem po resecie który zna większość i na końcu po tym który wiem ze swojego źródła wiec jak coś to pisz na PW jak ja to zrobiłem
Dolot warto zainwestować w kolektor ssacy poziomy i sam dolot z filtrem to już kwestia wyboru ale musi być odgrodzony i mieć nawiew zimnego powietrza. Co do wydechu max średnicą która przy tych mniejszych modach możesz zastosować to 2" po całej długości środkowy przelot w miejsce kata i końcowy przelotowy np. OEM look ja mam trosze inne rozwiązanie i też daje rade. No to tyle
Wcześniej jeździłeś autem 140 konnym będzie na pewno mocniejsze ale po modach które mniej więcej opisałem odczujesz poprawę i będzie się to poczciwe 1.4 fajnie zachowywało w jeździe miejskiej
![]()
Ostatnio edytowane przez Smuciu ; 18-06-2012 o 17:23
Dzięki Smuciu za cenne rady, w ogóle dzięki wszystkim za pomocnaprawdę świetna atmosfera panuje na tym forum
może kiedyś uda mi się wpaść na jakiś spot i ogarnąć temat w praktyce
Pozdrowienia dla wszystkich![]()
Zakładaj temat i wrzuć foty![]()
Najbliższy spot masz Myszków, ale też zagadaj do Karolka z Częstochowy bo od czasu do czasu wpada na Jura Squad do MyszkowaZamieszczone przez maximus ➦
![]()
Piotrek, naprawdę nie ma się czym chwalićale może jak go w końcu umyje i nawoskuje, to cyknę fotki i skrobnę conieco... zależy do weny
Macioł, ta niedziela niestety odpada. Zresztą w ogóle w niedziele zwykle mam mało czasu - kobietaale może kiedyś