0
Panowie, chwila, dlaczego nie można winić mechanika? chłopak oddał auto do fachowca, miało być zrobione dobrze, więc mechanik miał dobrać elementy wymieniane, zwłaszcza, że kasę wziął nie małą. Albo przynajmniej mógł dać wybór właścicielowi lub coś polecić. Jak wybrał i założył, bez konsultacji, to w 100% jego wina...
Dobrze prawisz, konsultacji nie było na jakich częściach składa. Zapytałem (niestety tylko) o pierścienie - rikkeny, ale już przy odbiorze auta.Zamieszczone przez sebawo ➦
Oddałem auto w stanie: dymi, nie ma komprechy na jednym cylindrze (drugi od aparatu zapłonowego).
Od razu było tylko powiedziane, że za "rozebranie silnika" 1 tys. zł za robociznę na co przystałem. A resztę - się zobaczy po rozebraniu co wyniknie... Nic nie mówiłem, że ma być tanio, czy coś. Mówiłem że ma być dobrze, że ma jeździć i cieszyć. A na forsie nie oszczędzałem wtedy bo to były wakacje i był zastrzyk gotówki.
A może na tą awarie nałożyło sie kilka czynników. Wadliwa uszczelka plus drobny błąd mechanika. Albo jeszcze coś innego. Najlepiej by było zobaczyć tą uszczelke na żywo bo wtedy można powiedzieć co sie z nią stało.
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Tylko to znowu jest rozbieranie silnikaZamieszczone przez Marek83 ➦
i tak przecież trzeba ją wymienićZamieszczone przez pitbedzin ➦
ale już u jakiegoś mechanika a nie wymieniacza części...
Zamieszczone przez Marek83 ➦
hehehehe a co zobaczysz na tej uszczelce bo ja pewnie na zamienniku nic nie zobacze
Skoro tak mówiszZamieszczone przez Zychu ➦
![]()
No i już wszystko jasne. Przyczyną wycieku była uszczelka pod głowicą. Okazało się, że nie była porządnie przykręcona. Na pewno nie była dokręcona na moment. Odkręcenie jej było możliwe praktycznie bez przykładania dużej siły. Uszczelka głowicy była już lekko podrdzewiała przy krawędziach gdzie jest płyn chłodniczy. Cała część uszczelki była rozsączona w oleju.
Oprócz tego zawory były ustawione zbyt ciasno.
Także jak temacie powyżej jak i w wątku tutaj. Jacek Budny mechanika pojazdowa - drogo, długo i spartolono.
Bo co jak co ale nie dokręcić śrub to 100% wina mechanika... I nie ma tu mowy o krzywym bloku, o krzywo położonej uszczelce. Wsadził tani zamiennik za 30 - 40 zł nie dokręcił i taki jest tego skutek.
Ostatnio edytowane przez qubbus ; 29-11-2011 o 21:39
To sie zgadza mowilem dokrec glowice![]()