0
Jechalem dziś trasa z DG do SC e75 i jakos tak los sprawil ,ze przegoniłem civa dosyc bardzo ostro... podjezdzam pod dom patrze a z maski para/dym sie unosi lol... otwieram mache para bucha na prawo i lewo... silnik zarzygany plynem ? Nie mam nerwow juz dzis tego obczajac ale mam nadzieje,ze nie rozwalilo chlodnicy tylko to jakis wąż ... albo ,ze nie .......... silnika na amen... teraz trzeba placic za to ,że szatan sie wlączyl.. wrrredit yen
Jeśli wszystko było by cacy przed tą jazdą to nic by się nie stało. Ludzie po kilka godzin upalają na torze do odcinki i nic. Wyszła na wierzch jakaś usterka i tyle. Musisz sprawdzić co jest nie halo bo My Ci pod maskę nie zajrzymy. Głowa do góry, może to tylko tak jak piszesz np wąż.
a nie widziałeś żeby Ci temp. na liczniku skoczyła?
Bardzo mądre pytanie.Zamieszczone przez Pedros ➦
Patrzysz czasem na licznik jak jedziesz?
Najczęściej pękają węże, więc głowa do góry może nie będzie tragedii![]()
Gorzej jak się zagotował przez walniętą uszczelkę pod głowicą...
zawsze patrze na temp , wszystko bylo jak ksiazka pisze w normie ... ale mysle ,ze zagotowalem go prezez wlozona maskownice z przodu... tak mi sie wydaje, jak przywalily mrozy ostatnio to wsunąłem przed chlodnice i to moze dlatego ? ... no nic zobaczymy co sie stalo,jak uszczelka poszla pod glowica to nie bede remontowal tego silnika napewno juz bo on i tak jest dojechany na calkowity remont... ale mam nadzieje,że to tylko pieprzony wąż!
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Najprawdopodobniej wąż. dolej płynu odpal auto i patrz gdzie cieknie. Jak cieknie tak mocno jak opisujesz to na pewno nie przegapisz.
No i po co zasłaniasz chłodnice ?
Po to ,że jak był mroz pare dni temu przez kilka dni to samochód zanim się rozgrzał to ja bylem juz w miejscu docelowymi nie chodzi tu o odcinek 2km
fakt , faktem moja wina zapomnialem o tym sobie i nie przyszło mi do glowy ,ze tak sie może zgrzać ... a jak 10km zapierdzielalem 180kmh+ to juz wiadomo dlaczego
Ostatnio edytowane przez RAFA ; 27-11-2011 o 13:13
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
To termostat wymien jak ci się auto nie dogrzewa![]()
Wiesz co, nie wiem jak w innych civickach jest, nie mam porownania bo może też trochę świruję z tym dla mnie może za wolno się nagrzewa a może tak ma byc ... nie wiem