1
W teorii do każdej rozpórki wewnątrz auta mogą się przyczepić, bo zakładam, że żadna nie ma homologacji. W ogóle temat pasów szelkowych w miejskich autach jest ciężki, bo nie można w nich jeździć w pełni legalnie. Gdzieś ktoś o tym pisał, że pomimo szelek powinieneś mieć jeszcze zapięty oryginalny pas*. Jeżeli jest to dupowóz i chcesz w pełni wykorzystywać jego przestrzeń, to chcąc nie chcąc Harness Bar i pasy szelkowe, trochę to utrudnią. Nie ważne czy będzie to Harness który idzie od razu za fotelami, czy taki bardziej wygięty i zachodzący w stronę kanapy.Zamieszczone przez gvader ➦
IMO tracisz możliwość z korzystania z tylnej kanapy. W sensie, że nie przewieziesz już nikogo z tyłu. Po pierwsze w razie W, nie wiadomo jak ta rozpórka może się zachować, a po drugie na kanapie i tak nikt nie siądzie, bo będziesz miał tam szelki. Osobiście miałbym lekkie obawy posadzić kogoś z tyłu przy zamontowanym Harness Bar. Dodatkowo kiedyś gdzieś wyczytałem, że do szelek w ogóle lepiej zdemontować kanapę.Zamieszczone przez gvader ➦
Jak każda dodatkowa rurka, minimalnie usztywni budę, aczkolwiek szału bym się nie spodziewał. Harness który nie jest połączony z C-Pillarem, to raczej bajer.Zamieszczone przez gvader ➦
* Nie sprawdzałem tego. Ktoś tak napisał i zapadło mi w pamięci. Wszyscy wiemy jak wygląda to w praktyce. Przeglądy przechodzą różne dziwne auta, a i z drogówką idzie wszystko załatwić.
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.