0
Witam mam taki problem moja silwia nie równo chodzi nie pracuje tak jakby na jeden gar 1 od przodu
jest to silnik CA18et 8v
-wtryski niby leja
-świece niby sprawne
-przewody niby sprawne
-kompresja jest
bardzo nie równa praca nie pali na wszystkie gary brak mocy strasznie kopci czuć spalinami dymi sie z pod maski od strony turba słychać nieszczelności na łączeniu kolektora wydechowego s glowica
na co patrzeć czego szukać jest tu jakis spec od tego
| Imię: | Przemo |
| Skąd: | Sosnowiec (Zagłębie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
ODi
bo wszystko mierzone w garażu bez profi sprzetu sprzętu leja tz ze otwierają i podają paliwo
Miej troszkę szacunku do czytających i pisz poprawnie, jakieś przecinki by się przydały, troszkę polskich znaków i zaraz by się ktoś do pomocy znalazł...
A co do twojego problemu, to piszesz, że wszystko 'niby' działa. Weź to najpierw sprawdź, żeby 'niby' przeszło w 'na pewno', mniej opcji pozostanie do sprawdzenia i szybciej znajdziesz źródło problemu.
jak widać nie do końca się znam skoro nie umie dokładnie samemu wykryć przyczyny , stad kieruje pytanie do was może ktoś miał podobny problem .
Wrzucaj auto na forum a nie tam problemy![]()
nie ma sensu do puki nie jeździ i nie wygląda![]()
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Zle podejscie bo jak od trupa bedziesz dokumentował jak ogarniasz auto będzie z tego potem fajna fotorelacja prac przy furce. Więc wystawiaj auto i nie marudzZamieszczone przez lelek ➦
![]()
A co do problemów mechanicznych to ustawienie zapłonu/rozrządu sprawdzane ? Czy silnik pracuje tak samo jak jest ciepły i zimny ? Dużo może być przyczyn a mało danych podałeś. Czy problemy pojawiły się nagle czy narastały powoli ? Po jakiejś zmianie ?
jestem tego samego zdania.Zamieszczone przez pitbedzin ➦
siła charakteru, moc możliwości = bujda na resorach
strzelam w uszczelke, ale to musisz panie glowice sciagnac