0
| Imię: | Paweł |
| Skąd: | Myszków / Oświęcim |
| Posty: | 1,771 |
| Auto: | Honda Civic MB3 dzifko |
| Silnik: | D15Z8 |
| Moc: | 114 |
Szukam jakiegoś preparatu do czyszczenia opon. Coś takiego co używają handlarze samochodów, bądź osoby, które sprzedają samochody, żeby opony świeciły się jak przysłowiowe psu jajaJakie produkty byście polecili?
![]()
Są czernidła do opon w sprayu. Sam używam takiego z Autolandu - http://www.autoland.pl/produkty/kosm...on_i_felg/blag
Muszę przyznać, że długo trzyma się na oponie i nadaje jej ładny połysk.
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
| Imię: | Łukasz |
| Skąd: | Brzeszcze |
| Posty: | 1,652 |
| Auto: | Mazda Premacy Sportive |
| Silnik: | 123456 |
| Moc: | 130 KM |
ja używam żelu z TurtleWaxa - Tire Gel o coś takiego :
http://allegro.pl/turtle-wax-extreme...811256623.html
świetnie pachnie - łatwo się nakłada - i daje na prawde ciekawy efekt
no i z tego co wyczytałem nie tylko daje kolorek ale i odzywia opone chroniac ją przed szkodliwym działaniem UV
| Imię: | Mateusz |
| Skąd: | Górki Śląskie/Rybnik |
| Posty: | 1,489 |
| Auto: | Honda Civic EG5 |
| Silnik: | D16Z6 |
| Moc: | 140KM |
Ale po co? Kto normalny będzie wąchał opony? Ja mam taki sam jak Gierade i dobrze się spisuje, dość długo trzyma a jest taniZamieszczone przez zabas ➦
Rozumiem i pochwalam kupowanie firmowych wosków, past, szamponów itp, ale czernidło do opon to akurat zawsze kupuję najtańsze
![]()
Zamieszczone przez Jarzomb ➦
a ja dodam,że tańsze nie znaczy gorsze....też Autoland-u używam i nie narzekam bo nie ma na co...dobry środek w dobrym pieniądzu
![]()
Ja jak potrzeba to korzystam ze spreya który zalega mi w szawce AUTOLAND USZCZELKA czyli preparat do konserwacji gumy oraz przeciw przymarzaniu. Efekt na opony elegancki, guma czernieje oraz staje sie bardziej świerza (zakonserwowana)
| Imię: | Łukasz |
| Skąd: | Brzeszcze |
| Posty: | 1,652 |
| Auto: | Mazda Premacy Sportive |
| Silnik: | 123456 |
| Moc: | 130 KM |
pytanie jest w takim razie takie - czernidło daje efekt wet looku opony ? jakby była mokra ? czy tylko czernieje![]()
i prosze Was ale TurtleWax nie jest jakis firmowy![]()
o zapachu miałem na mysli plus do nakładania, aplikacji a nie niuchania opon![]()
Tak daje efekt mokrej opony, na dodatek mozesz spryskac wszystkie elementy czarne/ plastikowe silnika i rowniez beda sie swiecic, rowniez lusterka, oraz boczne listwy czarne.
| Imię: | Mateusz |
| Skąd: | Górki Śląskie/Rybnik |
| Posty: | 1,489 |
| Auto: | Honda Civic EG5 |
| Silnik: | D16Z6 |
| Moc: | 140KM |
Ja tym pryskam też progi i dokładkę, ładnie to wygląda. Pod maską też czasami coś siknę![]()
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Nie zgodze się z tym że tanszy jest taki sam jak droższy. Ja kupiłem swego czasu najtańsze psikadło jakieś jakie znalazłem na sklepowej półce i powiem wam że na drugi dzień w zasadzie nei ma po nim śladu a porównywałem z psikadłem jakie ma Gierade i jego trzyma się pięknie nawet po kilku dniach![]()