0
Panowie.. może zrobimy jakis osobny temat w którym bedziemy się informować o cenach paliw ;> ? ja wczoraj na 1.2.3. też po 5.09 lałem
Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie![]()
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
Ja dzisiaj przed Łodzią na pseudo Orlenie widziałem Pb95 za 5.35zł Ogólnie tam mają takie same ceny jak my. Gaz po 2.84 i 2.87.
| Imię: | Mateusz |
| Skąd: | Górki Śląskie/Rybnik |
| Posty: | 1,489 |
| Auto: | Honda Civic EG5 |
| Silnik: | D16Z6 |
| Moc: | 140KM |
Rybnik BP - PB95 - 5,29zł
Nie jestem ekonomistą i nie znam się na pieniądzach, ale słyszałem dzisiaj w TV, że złoty znowu się wzmacnia, a to chyba znaczy że można liczyć że paliwo trochę stanieje.
| Imię: | Paweł |
| Skąd: | Knurów/Gliwice |
| Posty: | 791 |
| Auto: | mazda 626 gf |
| Silnik: | 2.3 v6 kompresor |
| Moc: | 211km 290nm |
raczej nie realne ... w polsce takie żeczy nie chodza parami ;/Zamieszczone przez Jarzomb ➦
Gaz w zime ma przebić trójkę , zobaczymy o ile. Nie za fajnie.
| Imię: | Mateusz |
| Skąd: | Górki Śląskie/Rybnik |
| Posty: | 1,489 |
| Auto: | Honda Civic EG5 |
| Silnik: | D16Z6 |
| Moc: | 140KM |
Gaz zdrożał z powodu osłabienia złotówki oraz problemów z dostawami ze wschodu. Czyli jeśli złotówka wróci do normalności to ceny powinny lekko spaść.Zamieszczone przez Grubenz ➦
Ale wiadomo, że w Polsce jak np. gaz na zimę zdrożeje powiedzmy o 50gr, to na wiosne stanieje tylko o 25gr, bo ludzie już przyzwyczają się do droższej ceny i do szczęścia wystarczy im parę groszy mniej za litr...
generalnie wzrosty cen to lobby raczej,wystarczy popatrzeć na dolara czy ropę. A wiadomo, że jak się będzie stopniowo dźwigać, to ludzie i tak będą lać, bo muszą jeździć. Więc górna granica nie istnieje, kwestia kiedy ludzie na ulicę wyjdą, bo jeździć raczej nie przestaną...
U nas w Polsce raczej szybko nie wyjdą. Sądziłem, że jak paliwo będzie po ponad 5pln, to się coś zacznie dziać. Jakieś strajki, wyjścia na ulice, ew. burdy (), ale nie.. Polacy po prostu bez większego problemu przystali na taką cenę i uważam, że u nas w kraju będzie można podnieść cenę za litr nawet do 10pln i dalej każdy będzie tylko jęczał pod nosem, a nikt się nie zbierze i nie pójdzie strajkować, czy co to się tam robi w kryzysowych sytuacjach.
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
Myśle, że w takim przypadku odezwą sie firmy transportowe itp. Jeśli paliwo będzie aż tak drogie jak piszesz to na bank zdrożeje żywność i wszystko co jest dostarczane do miejsca docelowego. Nikt nie będzie dowoził towaru za darmo.Zamieszczone przez Gierade ➦