0
Ja zrobi³em to tak:
1. Rozklejenie lamp (niekonieczne, je¶li w ¶rodku nie ma zabrudzeñ)
2. Wyczyszczenie wewn±trz osadu przypominaj±cego parê wodn± zmieszan± z popio³em
3. Wizyta w sklepie po papier wodny (zale¿nie od stanu klosza) od 240 do 2500 lub od 800 do 2500 + pasta do usuwania rys Nigrin (jakakolwiek byle bez wosku).
4. Je¶li z kloszy odchodzi lakier bezbarwny, jak w moim przypadku, to w tym miejscu jedziemy po kolei na mokro: 240, 320, 400, 600... od 800 ju¿ ca³e klosze, 1200, 1500, 2000, 2500.
5. Nak³adamy pastê polersk± nie oszczêdzaj±c jej i jedziemy z polerk± na mokro (najlepiej profesjonaln± maszyn± lub szlifierk± z koñcówk± do polerowania, uwa¿aj±c, aby nie stopiæ kloszy) i po paru chwilach lampy s± niemal jak nowe
6. Od wewn±trz odt³uszczamy i odpylamy, sklejamy klejem do szyb, czekamy chwilê, zak³adamy i cieszymy siê piêknymi lampami![]()
Polecam, to dzia³a![]()
Ostatnio edytowane przez Szymon ; 15-08-2011 o 17:15
Eco driving? No, thanks.
| Imiê: | Piotrek |
| Sk±d: | D±browa Górnicza/Bêdzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczaj±ca |
£adnie bedê z tego korzysta³ bo mnie to czeka w najbli¿szej przysz³o¶ci![]()
| Imiê: | Przemo |
| Sk±d: | Sosnowiec (Zag³êbie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
Mozna by zrobic grupowe czyszczenie lamp bo mnie tez to czekaZamieszczone przez pitbedzin ➦
![]()
| Imiê: | Jack Torrance |
| Sk±d: | DG/Bêdzin |
| Posty: | 2,456 |
| Auto: | Osobowe |
| Silnik: | Mechaniczny |
| Moc: | Niech Moc bêdzie z Tob± |
papieru mam od cholery bo kupi³em z ka¿dego po arkuszu wiêc mo¿na pomy¶leæ![]()
Eco driving? No, thanks.
Ja wkrotce bede bral sie za polerowanie lamp ale zewnatrz . Blotnik maske itd okleje tasma zeby nie uszkodzic.Mam nadzieje ze efekt bedzie zadawalaj±cy.
Uzyje paste polerska Farecle G3
Dymek wyjmij lepiej te lampy do polerki bo jak sobie na rantach gdzie¶ przepalisz lakier to bedzie p³acz. A wierz mi ¿e nie trudno o to. I do lamp we¼ lepiej G6![]()
obklejam tasma papierowa blotnik maske itd.. G6 drozsza troche
![]()
Dymek do Farecli uzywa siê wody jak my¶lisz ile w wodzie ta paierowa ta¶ma wytrzyma ?![]()
No zobacze jak to wyjdze bo newiem czasem czy nie bede musial zderzaka zdejmowac przy demontazu lamp.Ogolnie w tym tyg biore sie za auto![]()