W±tek: Honda Civic Coupe EM2 MS DESIGN K20A1 (Si, Type S)

ユーザー
    Awatar Andrew
    Sk±d: Zag³êbie

Auto: JDM

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Honda Civic Coupe EM2 MS DESIGN K20A1 (Si, Type S)

Oferta od osoby prywatnej !!! – nie interesuje mnie zamiana na inny samochód, ani oferty autokomisów – wy³±cznie sprzeda¿.
    Civic Coupe EM2, 2002r., 170.000 km.

Samochód sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany w Polsce, w 2013r. Wszelkie wizualne modyfikacje m.in. pakiet ospojlerowania MS Design, sportowe zawieszenie zosta³y wykonane w siedzibie austriackiej firmy MS Design na co posiadam stosowne dokumenty i certyfikaty (TUV). Przebieg pojazdu jest udokumentowany ksi±¿k± serwisow± oraz niemieckimi fakturami.

Podstawow± jednostkê D17A8 (120KM) zast±pi³ lepszy, bardziej rozwojowy silnik serii K o oznaczeniu K20A1 iVTEC montowany fabrycznie w Hondzie Stream. Po za wiêksz± moc± silnik charakteryzuje siê wy¿sz± kultur± pracy – jest cichszy i elastyczniejszy. Jednostka ta jest ponadto wyposa¿ona w kolektor ss±cy o zmiennej geometrii, dziêki któremu moment obrotowy jest rozwijany p³ynnie w ca³ym zakresie obrotów. W odró¿nieniu do silnika serii D17 niniejsza jednostka jest konstrukcj± praktycznie bezawaryjn± i zdecydowanie trwalsz± (posiada ³añcuch rozrz±du !!!). Nowy silnik jest bez w±tpienia ogromn± zalet± niniejszego samochodu.

SWAP zosta³ wykonany ju¿ w Polsce. Silnik do czasu monta¿u w EM2 pracowa³ z automatyczn± skrzyni± biegów dziêki czemu pod wzglêdem technicznym jest w doskona³ym stanie. Obecnie jest zamontowana skrzynia manualna z nowym sprzêg³em (tarcza, docisk, ³o¿ysko). Przebieg bie¿±cy jednostki to ok. 160 ty¶ km ; systematycznie zalewany wysokiej klasy olejem 5W30.

Wszelkie prace zosta³y wykonane przeze mnie z mo¿liwie najwiêksz± staranno¶ci± i dok³adno¶ci±. Przysz³y w³a¶ciciel otrzyma pe³n± fotorelacjê z wykonanych modyfikacji, wszystkie faktury lub paragony na nowe podzespo³y objête gwarancj± oraz elementy eksploatacyjne. W dokumentacji znajduj± siê równie¿ wydruki ze stacji diagnostycznej dot. okresowego badania technicznego oraz ustawienia geometrii i zbie¿no¶ci.

Pod wzglêdem technicznym honda nie wymaga nak³adów finansowych. Pod wzglêdem wizualnym samochód posiada kilka mankamentów tj.: pêkniêty zderzak przedni w 2 miejscach (widoczne z niewielkiej odleg³o¶ci), ubytek w dok³adce tylnej zderzaka, zagniecenie na tylnym lewym b³otniku.

Samochód zosta³ przystosowany do znacznie wiêkszej mocy m.in. poprzez monta¿:
    - fabrycznie nowej wydajniejszej ch³odnicy cieczy, dedykowanej do Civica TypeR (EP3) ,
    - nowego sportowego wentylatora ch³odnicy,
    - zwrotnic zmieniaj±cych rozstaw ¶rub z 4x100 na 5x114,3 (tak¿e OEM Honda) wraz z wiêkszymi zaciskami hamulcowymi na osi przedniej i tylnej (282/282),
    - uk³adu wydechowego dedykowanego do silnika serii K (cichy uk³ad)
    - grubszego stabilizatora przedniego,
    Wszystkie wymienione elementy pochodz± z Hondy Stream bazuj±cej na modelu Civic i CRV - czê¶ci eksploatacyjne bez problemu mo¿na zakupiæ w ka¿dym sklepie motoryzacyjnym.

W samochodzie wymieni³em ponadto sworznie wahaczy przednich, ³±czniki stabilizatora (przód/ty³), tarcze i klocki hamulcowe (przód/ty³), wszystkie p³yny eksploatacyjne (olej silnikowy MOTUL X-Clean 5W30, olej skrzyni biegów MOTUL 9100, p³yn hydrauliczny ATE , p³yn ch³odniczy ; filtry (oleju, powietrza, kabinowy). Serwis obj±³ równie¿ sprawdzenie naci±gu ³añcucha rozrz±du oraz regulacjê zaworów. Uk³ad klimatyzacji zosta³ sprawdzony pod wzglêdem szczelno¶ci i sprawno¶ci; wyczyszczony, a kontrast nabity do pe³na.

Honda u¿ytkowana przeze mnie okazyjnie; daje du¿± przyjemno¶æ z jazdy, niezaprzeczalnie przyci±ga wzrok innych kierowców oraz przechodniów. Samochód w oryginalnym kolorze o oznaczeniu R-513 Rallye Red (wy¶cigowa czerwieñ), który zdecydowanie dodaje charakteru. Ca³o¶æ efektu wizualnego dope³niaj± piêkne, bardzo lekkie i wytrzyma³e 17” obrêcze aluminiowe.

Ogrom pieniêdzy, pracy i po¶wiêconego czasu nie rekompensuje proponowane przeze mnie kwota. Ka¿dy kto posiada ¶wiadomo¶æ kosztów zwi±zanych z monta¿em silnika serii K – na pewno zdaje sobie sprawê jakiego rzêdu jest to wydatek. Jako pasjonat marki honda liczê , ¿e trafi ona do osoby, która doceni ten wk³ad.

Cena xx.xxx

Wyposa¿enie
    - ABS z EBD
    - 4 poduszki powietrzne (SRS)
    - IMMOBILIZER
    - centralny zamek + PILOT
    - klimatyzacja (po pe³nym serwisie)
    - el. sterowane szyby
    - el. regulowane i podgrzewane lusterka
    - skórzana kierownica
    - przyciemniane szyby tylne
    - komplet 2 oryginalnych kluczyków
    - pakiet MS Design
    - lekkie 17” felgi
    - zawieszenie AP

kontakt pod nr tel.:xxx:xxx:xxx

0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)
    Ostatnio edytowane przez Andrew ; 26-09-2014 o 14:02 Powód: aktualizacja
    DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA, KODOWANIE IMMOBILIZERA I KLUCZY, PROGRAMOWANIE ECU HONDA / ACURA
    SALE: Silnik K20A1 / HONDA Access 15" / czê¶ci Honda Stream

ユーザー
    Awatar Szymon
    Sk±d: Bêdzin

Auto: 無限
    Silnik: nie jedzie

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Dok³adki, dok³adeczki... mmm bra³bym

Eco driving? No, thanks.

ユーザー
    Awatar DOPEx
    Imiê: Dominik
    Sk±d: 41-300

Auto: ¿uk
    Silnik: z t³okami
    Moc: in progress ;)

Czy to auto czêsto na starówce w dg stoi?

ユーザー
    Awatar Andrew
    Sk±d: Zag³êbie

Auto: JDM

Bump

DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA, KODOWANIE IMMOBILIZERA I KLUCZY, PROGRAMOWANIE ECU HONDA / ACURA
    SALE: Silnik K20A1 / HONDA Access 15" / czê¶ci Honda Stream

Podobne w±tki

1. [S] Honda Stream 2.0 K20A1 156KM - 3000 z³
    By Andrew in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 07-01-2018, 16:46
  2. Honda Stream 2.0i VTEC is Sport K20A1 - marek4130
    By marek4130 in forum S2K/Shuttle/Stream/NSX/Inne
    Data: 15-09-2016, 16:19
  3. Honda Civic Coupe
    By tomaszegon in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 16-09-2013, 17:08
  4. Honda Civic coupe