1
i nie chodzi mi tu o to że JDM to z rynku Japońskiego a USDM z Amerykanskiego
chodzi mi raczej jak odróżnić tuning JDM od tuningu USDM
czyli np: tu masz obniżone zawieszenie a tu nie, tu masz takie naklejki a tu takie, tu masz tagie felgi a tam takie itp.
Dziekuję za pomoc
dobry temat![]()
też przeczytam chętnie co znawcy mają do powiedzenia
nie ma takiego podziałuUSDM to nie styl tylko ew. pakiet wyposażenia na konkretny rynek, bo usdm'y np. miały tempomaty, blendę pod inną blachę z tyłu, postoje pomarańczowe (w kierunkach), itp.
JDM przyjął się jako styl, ale sam w sobie też nim nie jest![]()
nie bo słyszałem że jak uto ma felgi <16 cali to jest JDM a jak większe to juz nie
i inny przykład: mu-gen jest w stylu JDM a c-west usdm
Serio?Zamieszczone przez jakubaa555 ➦
![]()
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
serio tak na jakimś forum przeczytałem xD
Wychodzi na to, że JDM to stan umysłu![]()
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
hahaha, a jest jakaś zależność jeśli chodzi o zapachy w aucie albo markę płynu do sprysków? Daj no linka do tego forum/tematu to się pośmieję przy piątku.
Styl tuningu tworzą ludzie, to jest jak ze sztuką. Jakiś malarz zacznie malować penisem i jest to nowy nurt w sztuce, który zaczyna powielać promil artystów, potem procent i tak styl przechodzi do mainstreamu i się ludziom w głowach przestaje mieścić jak można malować czymś innym niż penisem i się zapomina o sztuce "bo przecież ty malujesz inaczej niż reszta".
JDM się wziął z japonii, bo japończycy na swój sposób tuningowali fury, czy to do górskich driftów czy do torowych (ulicznych/autostradowych) pojeżdżawek, gdzie liczył się performance i handling auta. I nie ma tu znaczenia rozmiar felgi czy rodzaj dokładki dołożonej do zderzaka.
A że na swój rynek mieli mnóstwo ciekawych fruktów od mugena, spoona czy innych tunerów (niedostępnych np. w stanach czy europie), to w każdym innym miejscu na globie takie mody były uważane za styl JDM.
Nie szukaj inspiracji na forach w pl, bo tu mamy tylu szpeców od JDM ilu jest userów. Pooglądaj sobie zdjęcia z japanowa, to zakumasz o co chodzi![]()
Ostatnio edytowane przez sebawo ; 19-09-2014 o 12:36
Ja to mogę dodać od siebie, że w USA np. płacą grube pieniądze, za nasze fanty, a my za ichW przypadku CRX'a np. to są kanapy na tył, a u nas cargo box, lub lampy ze światłem przeciwmgłowym bo oni nie mają...
![]()
to są akurat fundamentalne prawa rynkuZamieszczone przez SpookyAga ➦
i każdy chce mieć oryginalne auto, tak tu jak i w usa
![]()