0
Jak w temacie mial ktos stycznosc z malowaniem np.sprejami tych elementow? Bo mam zamiar zmienic wyglad srodka![]()
Powiem Ci tak, ostatnio widzia³em jak kumpel pomalowa³ deskê rozdzielcz± plastidipem (czarny mat). I szczerze mówi±c wysz³o zajebi¶cie. Nic nie schodzi, nie ³uszczy siê etc.![]()
Kumpel malowa³ sprayami vinylowymi i te¿ efekt spoko.I do podsufitki te¿ siê nadaj±, mam to w planach
![]()
Dzieki panowie, a co sadzicie o spreju do tworzyw sztucznych bo takim wlasnie chcialem malowac. I jeszcze jedna kwestia, podklad jakis byl czy tylko kwestia dobrego przemycia i odtluszczenia?
A, jeszcze zapomnia³em o jednym szczególeJa malowa³em elementy deski rok temu i trzyma siê bardzo ³adnie ca³y czas. U¿y³em podk³adu do plastiku i zwyk³ego spraya do felg.
![]()
Na pewno nie zwyk³ym sprejem bo nie wytrzymasz zapachu, chyba ¿e lubisz je¼dziæ na haju.Alternatyw± jest farba akrylowa bo tak nie ¶mierdzi. Do vinylu te¿ jest opcja. Nie wiem czy z VHT nie ma do plastików farb. Mo¿esz zawsze kupiæ na próbe plastidip, i zobaczyæ jak to wychodzi. Deska ma zazwyczaj pewn± strukturê, co + na przyczepno¶æ. Je¶li nawet by³ by przypadek ¿e gdzie¶ ci zejdzie, przy tej farbie nie bedzie problemu z dosztukowaniem (domalowaniem) ma³ego fragmentu.
SzczegolikO to wlasnie mi chodzilo. Wiec sadzisz, ze bez zadnych obaw moge takim sposobem(podklad do plastiku i sprej) pomalwac cala deske, boczki i nic mi sie np w lato przy upalach czy po kilki miesiacach uzytkowania nie zluszczy etc.
--- Aktualizacja. Poprzedni post: o 10:39 ---
No tak tyle, ze plasti dipem troszke drozej wyjdzie, a nie ukrywam chcialbym to zrobic w miare jak najmniejszym kosztem ale tez i w miare dobra jakosc otrzymac.
@diZaster, chcesz mi wmówiæ, ¿e od roku je¿d¿ê na haju?Mam pomalowane zwyk³ym sprayem nawiewy, panel ¶rodkowy sterowania nawiewem i ramki wokó³ licznika i ani siê nie ³uszczy ani nie ¶mierdzi ;P Do tego nawet zdrapaæ to ciê¿ko
![]()
To sie ch³opie za tuningi nie zabieraj nawetZamieszczone przez danyiel ➦
Kup puchê, pomaluj klapkê ze schowka, jak bêdzie Ci pasowaæ to machniesz resztê.
Nie nie, jak wywietrzysz to z czasem ju¿ nie ¶mierdzi.Co innego jak pomalujesz i od razu wsadzisz.
Sam ostatnio malowa³em wnêki z ty³u na bia³o, to na drugi dzieñ jecha³em
![]()
. Jak sie wywietrzy to pó¼niej jest spoko.
--- Aktualizacja. Poprzedni post: o 10:51 ---
A do co plastidipu czy tam laku, powierzchnia po pomalowaniu na prawde wygl±da jak orygina³, i nie znaæ ¿e w ogóle deska by³a malowana. + Faktura lepsza i milsza w dotyku mi sie wydaje ni¿ zwyk³a farba.