0
Link do ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/simson-kr-5...5#xtor=EREC-55
Cena 3600 dla was do sporej negocjacji
Opis z ogłoszenia:
Witam! Jestem zmuszony sprzedać mojego Simsona Schwalbe z 1979r. Motorek przeszedł w czerwcu 2013r. kapitalny remont. Rozebrany do ostatniej śrubki, usunięte wszystkie warstwy lakieru, pomalowany i poskładany. Tak samo zrobiłem też z silnikiem. Po rozebraniu okazało się, że łożyska na wale są jeszcze oryginalne, niemieckie. Cały silnik poskładany na nowych oryginalnych niemieckich częściach. Jest to dość rzadko spotykana starsza jednostka, ponieważ posiada okrągłe kartery i cylinder oraz gaźnik z większą przepustnicą niż w późniejszych silnikach z kwadratowym cylindrem i karterami spotykanymi nie tylko w Schwalbe, ale i w S51. Po poskładaniu go zrobiłem maksymalnie 300km, więc silnik jeszcze nie dotarty nawet. Udało mi się odwiedzić 2 zakończenia sezonu motocyklowego, gdzie Simson był zawsze podziwiany.
Sprzęt moim zdaniem 100 razy lepszy od chińskich skuterków, które kosztują podobne pieniądze, a nie dorównują mu ani osiągami, ani bezawaryjnością.
Bez problemu można go też zarejestrować na zabytek(żółte tablice), co jeszcze bardziej podniesie jego wartość. Ja jednak nie czułem takiej potrzeby
Do Simsona dorzucam drugi kompletny silnik!
Ostatnio edytowane przez Wojtek JDM ; 02-03-2014 o 21:29