0
Witam! posiadam Honde civic coupe EJ2 d15b7 94r ostatnio poprosi³em kumpla bo ma zni¿ki w sklepie ¿eby kupil mi siwiece. Do mojego jak wynika z pokrywy pasuja ZFR5F-11. Kupil mi ZFR6F-11 powiedzieli mu ze bêd± pasowaly bez problemu . Wyczytalem ze te zfr6F-11 sa ale do takiego modelu jak ja ale z klima a ja klimy nie mam czy to ma jakies znaczenie?jakos nie wiem po tygodniu jak jest tak zimniej gorzej mi odpala ale nie wiem czy to mo¿liwe ze od tych swiec?
| Imiê: | Przemo |
| Sk±d: | Sosnowiec (Zag³êbie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
Pierwsze s³ysze by ¶wiece zale¿a³y od tego czy jest klima.Twoje problemy wynikaj± zapewne z innej przyczyny.
to czym siê rozni swieca ZFR5F-11 od ZFR6F-11 bo nawet w ksi±¿ce serwisowej jest ze z 6 jest do klimy i czy to bêdzie mia³o znaczenie jakies jak bêdê mia³ te swiece od klimy w swoim bez
Je¿eli jest taka informacja no to musi byc ró¿nica.Wymieñ na te które maj± byæ wg ksi±¿ki.
ale jak bêdê jezdzil na tych bo tak ogolnie nic siê nie dzieje to mogê cos zaszkodziæ?
Cyferka któr± ró¿ni± siê te ¶wiece odpowiada za jej warto¶æ ciepln± czyli parametry nagrzewania siê i oddawania ciep³a...najpro¶ciej mówi±c z regu³y do Hondy stosuje siê z "6" ale do mocnych B16/B18 a zw³aszcza dmuchniêtych obowi±zkowo "7", seryjnie do K20 i K24 producent pisze IFR7...
Ta pi±tka do normalnej jazdy siê sprawdzi ale nie upala³bym po torach na czym¶ takim![]()
a mam jeszcze pytanie czy wie kto¶ jaka w tym modelu powinna byæ przerwa na swiecy? czy wogole powinno siê to ustawiac przed zalozniem? czy nowa swieca nie powinna mieæ ju¿ ustawionej?
Nowej ¶wiecy nie ruszasz ustawiona jest tak jak ma byæ.