0

Chłopaki mam problem z silnikiem grzeje sie niesamowicie wymieniłem termostat na nowy jednak problem pozostał.
Płynu chłodzącego wogole nie ubyło teraz jak jezdzilem dalej jest max wogole nie zassalo go w uklad. Przy wymianie termostatu wycieklo go z litr mysle minimum. Jakies propozycje usterki?
Imię: | Paweł |
Auto: | Honda Civic MB3 dzifko |
Silnik: | D15Z8 |
Moc: | 114 |
Możliwe, że masz przeciek w uszczelce między garami.
nie zbyt optymistyczne... jak odkrecilem korek od chlodnicy to syczał moze to jakas podpowiedz:0?
Uszczelka pod głowicą..
Polski Fiat 125p MR '82 stay classy
Honda Civic ED2 '90 daily lpg
Honda Accord CG1 '98 V6 love
Honda Integra TypeR '99 wants to be race car/never ending story
Zazwyczaj syczy, bo się ro wszystko tam spręża w układzie. Jak syczy, to znaczy, że ucieka sprężone powietrze. Pooglądaj dokładnie wszystkie przewody. może po prostu któryś jest nieszczelny. Jak wszystko będzie szczelne, to albo jeszcze gdzieś dziura w chłodnicy, albo przeciek na uszczelce...
zero kapania dzis oglądalem dokladnie czyli szykować się na nie najlepszą opcję...
Imię: | Jack Torrance |
Auto: | Osobowe |
Silnik: | Mechaniczny |
Moc: | Niech Moc będzie z Tobą |
ja miałem podobnie, dotego zrzucało mi węża od chłodnicy, sprawdziłem kompresje, wyszła ok, zmieniłem węże i chłodnice i mam po kłopocie, brałem też pod uwage korek od chłodnicy on ma tam taki odpowietrznik.
Czyli wychodzi na to, że raczej UPG będzie do wymiany
ma ktos takie fanty jak chlodnica korek i tym podobne do pożyczenia? ewentualnie w razie wykrycia usterki kupienia?![]()
Obczaj węże czy twarde i odpowietrz układ przy bloku..
Polski Fiat 125p MR '82 stay classy
Honda Civic ED2 '90 daily lpg
Honda Accord CG1 '98 V6 love
Honda Integra TypeR '99 wants to be race car/never ending story