0
Witam, jak w temacie- uda³o mi siê kupiæ EJ9 2000r sprowadzon± z Austrii. Auto zosta³o op³acone przez go¶cia, który j± sprowadza³, mnie zosta³o tylko udaæ siê do wydzia³u komunikacji i zrobienie przegl±du. Na przegl±dzie okaza³o siê, ¿e nie mam zag³ówków z ty³u na kanapie (nie wiedzia³em, ¿e jest jaki¶ przepis mówi±cy o zag³ówkach poniewa¿ w mojej poprzedniej ej9 nie mia³em zag³ówków) i facio mnie nie przepusci³. Nie zosta³o mi nic innego jak podzwoniæ po znajomych i uda³o siê "zrobiæ" przegl±d.
Teoretycznie wszystko jest ok ,tylko teraz pytanie czy szukaæ gdzie¶ zag³ówków i montowaæ czy olaæ tê bzdurê?
Jest jaki¶ problem z policj± przy kontroli (nie s±dzê) ?
Je¿eli nie trafisz na bardzo nadgorliwego policjanta to nie bêdzie problemu, a co do przegl±du to te¿ nie powinno byæ problemu.
A w kanapie masz miejsce na nie?Zamieszczone przez Pawwelll ➦
Tak, w kanapie s± miejsca, ale s± wsadzone za¶lepki. Po wyjêciu mo¿na montowaæ zag³ówki
To siê mo¿e doczepiæ, pewnie na Austriê wychodzi³y bez a w PL homologacja mog³a je obejmowaæ. Najlepiej kupiæ i nie mieæ problemu.Zamieszczone przez Pawwelll ➦
Sam te¿ bym kupi³ i wsadzi³ dla ¶wiêtego spokoju. Z niebieskimi lepiej nie dyskutowaæ i im siê nie nara¿aæ.
Tylko teraz pojawia siê problem gdzie dorwaæ co¶ takiegoz tego co widzê to jest to towar deficytowy
![]()
Kto¶ kto rozbiera Hondy mo¿e ma takie zag³owki. Napisz do najs³yjniejszego mechanika z D.G mo¿e ma takowe![]()
Szukaj na allegro aut na czê¶ci i pytajCzasem mo¿na fajne fanty dorwaæ.
| Imiê: | Przemo |
| Sk±d: | Sosnowiec (Zag³êbie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
Mia³em to samo.Ale przegl±d przeszed³em jak przekona³em ¿e auto z 95roku nie musia³o mieæ.Potem je¼dzi³em bez zag³ówków 4 lata i przy kontrolach policji nikt mi nic nie mówi³ jak i na nastêpnych przegl±dach.