0
witam
tak jak w temacie od jakiegoś czasu kiedy pozegnalem sie z Subaru szukam czegoś niszowego i niedrogiego w utrzymaniu, kilka opcji wchodzi nadal w gre ale najchetniej przylutił bym EK9 tylko w kolorze białym,możecie wysyla jakieś ciekawe linki jeśli coś ktoś znajdzie np w UK bo w PL to wątpie żeby znaleśc coś takiego.
przy okazji pytanie mam co do przekladki, wiem że ściana grodziowa musi byc wycinana i wstawiana LHD, a co z tabliczką znamionową, która znajduje sie na ów ścianie?
pozdrawiam
| Imię: | Mateusz |
| Skąd: | Górki Śląskie/Rybnik |
| Posty: | 1,489 |
| Auto: | Honda Civic EG5 |
| Silnik: | D16Z6 |
| Moc: | 140KM |
Szukaj na www.ek9.org tam są ludzie którzy sprzedają EK9 lub na zamówienie sprowadzają z Japonii w praktycznie salonowym stanie z realnymi przebiegami grubo poniżej 100k km, ceny ok 5000 - 6500 funtów. Tabliczkę pewnie da się przełożyć jakoś, gorzej z numerem wybitym na samej ścianie. Mieszkasz już na stałe w PL że chcesz przekładać? Tak w ogóle jak Ci się uda, to będę zazdrościł strasznie, bo spełnisz sobie jedno z moich motoryzacyjnych marzeń![]()
Ostatnio edytowane przez Jarzomb ; 19-10-2013 o 18:56
dzieki za linka ;] jeszcze nie mieszkam w PL na stałe ale mysle ze niedlugo to nastąpi wiec odrazu mysle o przekladce, a nieda sie wyciac i wstawic tylko czesc sciany grodziowej tj tak zeby wlasnie nie tykac tabliczki i nr wybitego na tej scianie?, podobnie jest w lancerach evo.
Wierzysz w obietnice TuskaZamieszczone przez MihauSTI ➦
?
Sory, że nie do końca na temat, ale EK9 przekładać, jeszcze ściąganego z jpn to chyba bym się nie odważył![]()
skoro autko ma być od święta upalane, to poczekaj na zmianę przepisów i zarejestrujesz LHD.
To byla by najlepsza opcja zostawic orginal RHD, no ale wiadomo jakie u nas przepisy... Chyba ze ktos ma znajomego w Czechach na kogo mozna auto zarejestrowac ;D blisko na przeglady i ubezp nie takie drogie jak w UK czy Niemcach![]()
W Czechach wystarczy "oświadczenie o trwałym lub czasowym pobycie"![]()
Skoro tak jest to brzmi nieźleale najpierw znajde jakies EK9 a potem bede sie martwil jak i gdzie zarejestrowac
![]()
to jest jeden z dwóch Type-R z przełożonymi kierownicami w PL o jakich słyszałem:
http://www.grafixautozine.pl/2012/06...acing-machine/
możesz jakoś spróbować znaleźć jakiś kontakt do właściciela i się dowiedzieć jak wyglądała przekładka.
jak widać fakt przełożenia kierownicy w żaden sposób nie przeszkadza w torowym upalaniu.
| Imię: | Mateusz |
| Skąd: | Górki Śląskie/Rybnik |
| Posty: | 1,489 |
| Auto: | Honda Civic EG5 |
| Silnik: | D16Z6 |
| Moc: | 140KM |
Co ma Tusk do tego, czy Mihau wróci na stałe do Polski? Może po prostu mu się tu podoba.Zamieszczone przez Marek83 ➦
Sam nie wiem czy to dobry pomysł na siłę kombinować zostawianie tego auta RHD. Nic tylko męczyć się będziesz tu w Polsce. Gdybym ja sprowadzał takiego JDMa robiłbym co się da, żeby to jakoś przełożyć na naszą stronę.
Ostatnio edytowane przez Jarzomb ; 21-10-2013 o 10:46