W±tek: reprezentacyjny samochód dla m³odej fizjoterapeutki ;)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    ユーザー
    Awatar Szymon
    Sk±d: Bêdzin

Auto: 無限
    Silnik: nie jedzie

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

reprezentacyjny samochód dla m³odej fizjoterapeutki ;)

Szukam ³adnego samochodu dla siostry, cena max. 13000z³.

Nie mo¿e mieæ ma³ego baga¿nika, gdy¿ musi siê do niego zmie¶ciæ sk³adane ³ó¿ko do masa¿u i inne graty. Mile widziane 4 drzwi. Chêtnie rozwa¿ê ka¿d± uczciw± propozycjê...

0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)
    Eco driving? No, thanks.

ユーザー
    Awatar kuzi
    Imiê: Marcin
    Sk±d: Beuthen Oberschlesien

Auto: Mitsubishi GTO TT
    Silnik: 6g72TT
    Moc: 320KM

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Dobry wóz...
    Cytat Zamieszczone przez Potek
    Z ¿alem muszê siê rozstaæ z moja Carism±. S³u¿y³a mi dzielnie przez kilka ³adnych lat. Auto jest sprawne technicznie, aktualny przegl±d, nic nie stuka nie puka nie psuje siê, oleju nie bierze.
    Auto by³o kupione jako wersja Classic czyli podstawowa. Po tych kilku latach w samochodzie zasz³y pewne zmiany w stosunku do stanu po zakupie. Wymieni³em fotele na skórzane (przek³adka z anglika), do³o¿y³em pod³okietnik i ¶wiat³a przeciwmgielne, zamontowa³em czujniki cofania, przyciemni³em szyby.
    Co by³o robione ostatnio: (to znaczy ostatnie 2 lata)
    - nowy akumulator (stary po 9 latach ju¿ nie da³ rady tej zimy)
    - wymiana linki rêcznego, naprawa hamulców przód i ty³ z wymian± tarcz wy³±cznie
    - wymiana sondy lambda
    - wymiana elementów zawieszenia ty³ i przód z amortyzatorami wy³±cznie
    - wymiana przedniej szyby (trafi³ j± kamieñ)
    w sumie kwity z serwisu mam z ostatnich 4 lat wiêc zainteresowany mo¿e sobie prze¶ledziæ co i jak.
    Co trzeba zrobiæ:
    - wymiana rozrz±du za jakie¶ 10 ty¶. km do tego olej, filtr i ju¿ czas na pompê wodn±.
    - nabicie klimy (dzia³a ale kiepsko)
    i jeszcze trochê kosmetyki
    - wymiana zderzaka przedniego (widaæ, ¿e ma za sob± ju¿ wiele, szczególnie z prawej strony)
    - zaprawki na masce (k³ania siê jazda w trasach)
    - przyda³o by siê wymieniæ albo przeszlifowaæ ¶wiat³a przednie, trochê je szlifowa³em ale...

Auto w oryginale by³o z rêcznymi lusterkami. Niestety by³ taki czas, ¿e lusterka do Carismy by³y bardzo chodliwe i musia³em kilkukrotnie kupowaæ ca³e lusterka i jeszcze jeden raz same wk³ady. TU O TYM PISA£EM W tej chwili zamontowane s± lusterka w wersji elektrycznej ale nie s± pod³±czone. Kupi³em nawet sterownik ale zabrak³o mi weny ¿eby pod³±czyæ ca³o¶æ (trzeba przeci±gn±æ kable z kabiny do drzwi). Lusterka by³y kupowane jako u¿ywane bo nowe kosztowa³y jakie¶ kosmiczne kwoty. Lusterko kierowcy jest niestety w wersji do lakierowania i na dodatek kiepsko polakierowane (na krawêdziach widaæ poprzedni kolor).

Dla Mitsumaniaka dok³adam jeszcze komplet opon zimowych na felgach stalowych (w dobrym stanie + oryginalne ko³paki). Opony letnie s± ju¿ mocno zu¿yte i to jest raczej ich ostatni sezon. Jak kto¶ siê uprze do dostanie jeszcze star± tapicerkê ale nie polecam bo jest mocno zu¿yta. Mam jeszcze baga¿nik dachowy który te¿ trafi do nowego w³a¶ciciela.

Auto nie uczestniczy³o w ¿adnym wypadku. Jedyne zdarzenie jakie mia³o miejsce by³o opisane na forum TUTAJ
    No i jeszcze kilka danych techniczno statystycznych.
    Carisma Classic 1,6 rocznik 2004 moc 103kM przebieg 260 ty¶. km, je¿d¿ona g³ównie w trasach, spalanie tak jak widaæ w moim podpisie (zim± wiêcej, latem mniej).

Cena dla Mitsumaniaków 10.000,00 z³

Wiêcej info na PW

ユーザー
    Awatar SaTeR
    Imiê: Szymon

Auto: srebrne
    Silnik: turbo
    Moc: 101

nie chce mojej vectry? ;p

ユーザー
    Awatar Szymon

Auto: 無限
    Silnik: nie jedzie

nie ;p

--- Aktualizacja. Poprzedni post: 02-10-2013 o 13:44 ---

mo¿na zamkn±æ

Eco driving? No, thanks.

Podobne w±tki

1. Praca in¿ynierska a samochód
    By snowmass in forum Czy warto kupiæ?
    Data: 05-11-2014, 10:57
  2. Samochód do ¶lubu
    By sebawo in forum Dyskusja ogólna
    Data: 14-05-2014, 10:09