W±tek: Corolla E12 b³±d p0380 d4d

ユーザー
    Awatar autoczescikubek
    Imiê: Jakub
    Sk±d: Chorzów

Auto: Toyota Corolla E12 Wago
    Silnik: 1CDFTV
    Moc: 90

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Corolla E12 b³±d p0380 d4d

Witam.

Ze wzglêdu na brak sensownej odpowiedzi na innych forach mo¿e tu siê kto¶ spotka³ z czym¶ podobnym.
    Pacjent corolla e12 wagon 2003 rok 2,0 d2d 90KM, od czasu do czasu czasem co dziennie wyskakuje mi b³±d P0380 wed³ug kompa pisze b³±d ¶wiec ¿arowych. ¦wieczki wymienione przeka¼nik z dobrego na dobry te¿ wymieniony, teraz wymieni³em akumulator i b³±d rzadziej wyskakuje ale wyskakuje. Wed³ug jednych jest to winna alternatora natomiast drugich " nie jeste¶my wstanie panu powiedzieæ od razu co dok³adnie jest zepsute " Czy kto¶ z forumowej braci siê spotka³ z czym¶ takim?

0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

ユーザー
    Awatar ArteK
    Imiê: Artur
    Sk±d: SX

Auto: Mazda 626 GD
    Silnik: FE4
    Moc: ?

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

W autach grupy VAG b³±d ¶wiec ¿arowych powoduje tak¿e uszkodzona ¿arówka ¶wiat³a stop.

Je¶li ¿aden serwis nie potrafi powiedzieæ co jest przyczyn± takiego b³êdu to skierowa³bym siê do ASO Toyoty, nie mówiê by tam naprawiaæ, tylko zdiagnozowaæ - koszty pewnie podobne do serwisu Mietka z gara¿u.

>> Fuck the plastic, ride the classic! <<

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke

ユーザー
    Awatar autoczescikubek

No w³a¶nie problem w tym ¿e to serwis toyoty nie potrafi powiedzieæ co jest dla mnie bardzo irytuj±ce:-( A z t± ¿arówk± dziêki za podpowied¼ kupiê jakie¶ porz±dne i je wymieniê

ユーザー
    Awatar ArteK
    Imiê: Artur
    Sk±d: SX

Auto: Mazda 626 GD
    Silnik: FE4
    Moc: ?

Je¶li chodzi o ¿arówkê/¿arówki to nie musi ona byæ problemem, mo¿e to byæ jaki¶ inny problem elektroniczny. Serwis Toyoty powinien wiedzieæ jaki, je¶li zap³aci³e¶ za diagnostykê a nie uzyska³e¶ informacji jaki jest problem z autem to proponujê zg³osiæ to wy¿ej - Toyota Motor Poland - po to s± serwisy ¿eby diagnozowaæ i usuwaæ usterki, je¿eli by³oby inaczej to ka¿dy kasowa³by pieni±dze i nic nie robi³.

Du¿o dobrych opinii kr±¿y o serwisie Lex-Klinika, u góry pod topem masz niebieski link do ich strony, mo¿esz zadzwoniæ i umówiæ siê na oglêdziny .

>> Fuck the plastic, ride the classic! <<

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke

ユーザー
    Awatar autoczescikubek

B³±d znikn±³ okaza³a siê s³aba masa na tylnym ¶wietle. Fakt im wiêcej elektroniki tym gorzej. Temat dozamkniêcia

Podobne w±tki

1. [Toyota] Temperatura silnika Corolla E12
    By terry in forum Ogólne
    Data: 28-04-2015, 19:52
  2. Kupiê skrzyniê e12 d4d
    By autoczescikubek in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 03-05-2014, 14:51
  3. [Toyota] Demonta¿ nagrzewnicy Corolla E12 (fotorelacja)
    By Cr@cker in forum Nadwozie / Wnêtrze
    Data: 06-02-2013, 04:02
  4. [Toyota] Corolla E12 2.0 d4d bov?
    By DOPEx in forum Silnik / Przeniesienie napêdu / Uk³ad wydechowy
    Data: 10-11-2012, 16:50
  5. Toyota corolla e12 d-4d
    By maniekp in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 04-10-2012, 15:19

Tagi dla tego w±tku

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci