0
Yo yo .
Od dnia wczorajszego z moim pedałem sprzęgła w d13b2 stało się 'coś' . Konkretnie przy odpalaniu mega wpadł mi pedał ale wszystko działało. Łapał niżej bo niżej ale działał, wiedziałem że to czegoś objaw ale potrzebowałem się dostać w pewne miejsce. Dziś rano wsiadam do auta, naciskam pedał, wpadł i już nie ma reakcji. Z wstępnych ustaleń pomyślałem że to linka sprzęgła, jakieś rady pomysły ?
Dzięki.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
A w civicu nie ma hydraulicznego sprzęgła? Jak jest to sprawdzić ilość płynu i odpowietrzyć.
Na sto procent jest linka.
Może być to linka chociaż jak mówisz ze woczoraj udalo Ci się jeszcze nim jechać to może to być wysprzęglik, a może po prostu tarcza sprzęgła się skończyła (ile masz na nim km?/czy wczoraj miales jakies uczucie jakby tracenia obrotów?) jak z biegami na zgaszonym wchodzą normalnie? sprawdz to przy otwartych drzwiach i posluchaj czy nie slychac jak by metalicznego trzaskania, i jeszcze obejrz czy miedzy silnikiem a sprzęgłem nie masz jakiś wycieków. A co do wstępnych ustaleń oglądałeś ją czy tylko podejrzenie jeśli nie oglądałeś to też ja musisz obejrzeć...
Nie mam pojęcia ile km. Ale... ale wydaje mi się, a raczej to wiem że gdyby tarcza się skończyła to sprzęgło by się slizgalo i bieg by nie wbijał. Na zgaszonym biegi wchodzą idealnie. Wczoraj żadnych spadków i innych podobnych objawów nie było prócz tych o których napisałem.
@Edit
Sorry za wprowadzanie w błąd. Faktycznie sterowanie jest hydrauliczne. Jak tylko ta nieziemska istota zniknie zza szyb to pójdę sprawdzić płyn, to ten zbiorniczek koło serwa, prawda ?
2@Edit
Łukasz, miałeś rację, płynu zero .. Dzięki wielkie za pomoc .
Ostatnio edytowane przez Gawin ; 03-06-2013 o 19:25
| Imię: | Bartek |
| Skąd: | Radziejowice/Żyrardów |
| Posty: | 174 |
| Auto: | Honda CRX ED9 & Civic Vgen |
| Silnik: | D16z5 |
| Moc: | Nieograniczona |
To teraz sprawdzić trzeba czy ucieka, gdzie ucieka i po co?![]()
Sprawdź sobie czy nie masz mokrego dywanu pod pedałem sprzęgła. Często puszczają uszczelki i leje się do wnętrza samochodu.
ja obstawiam wysprzeglik walniety albo zbiornik do wymiany![]()
Zamieszczone przez Gawin ➦
To teraz musisz sprzawdzić gdzie uciekł sprawdź czy cieknie miedzy silnikiem a sprzęgłem wtedy bedzie to proawdopodobnie wysprzeglik/łożysko hydrauliczne druga opcja to bedzie uciekal przez jakiś korek do odpowietrzania ale nie powiem Ci gdzie to do kladnie możesz mieć nie wisialem nigdy nad tym silnikiem![]()
Dobra . Dziś rano się za to zabrałem, dodałem płynu, odpowietrzyłem, pedał dalej w podłodze. Zero zmian. Dywan pod pedałem jest wilgotny, jak temu zaradzić . Jakieś pomysły ?