0
Witam, jako ¿e jestem nowy na forum chcia³by siê serdecznie przywitaæNie dawno naby³em Honde Accord VI 2.0TDi (wiem diesel jest dla dziadków ale na razie nie staæ mnie na paliwo), poprzedni w³a¶ciciel podniós³ moc hondy do 131KM i 252Nm, mam to potwierdzone papierem. Mam w planie monta¿ wska¼nika do³adowania BOOST, tylko zastanawiam siê gdzie go ³adnie wpasowaæ, mo¿e co¶ doradzicie, bo my¶lê ju¿ który¶ dzieñ z kolei. Drug± spraw± jest podpiêcie przewodów, jak zrobiæ by za³±cza³ siê razem z zap³onem ? Bardzo proszê o pomoc, my¶lê ¿e wybra³em dobry dzia³.
³o³. to Ciekawe, a w jaki sposób ten wcze¶niejszy w³a¶ciciel podniós³ tê moc ? i co to za papier? z hamowni? czy faktura na jaki¶ klamot, typu power box? a zegar ma byæ tylko jeden? powiem Ci, ¿e wiele tematów o acco VI gen widzia³em na HAKP,ale o dieslu chyba ¿adnego. wska¼niki bêdzie ciê¿ko gdzie¶ ³adnie wpasowaæ. nie wiem, czy masz przed czy polifta, mo¿na je zamontowaæ na "nabie" kierownicy(taki sposób widzia³em, na przyk³ad tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=3341741095), ale mo¿na spróbowaæ je/go wkomponowaæ w miejsce po radiem, gdzie masz zegarek, lub pó³eczkê. wiêcej opcji nie widzê.
swoj± drog± wybra³e¶ jeden z dwóch najbardziej niechcianych motorów w acco.
Ostatnio edytowane przez krisss1111 ; 22-06-2013 o 22:11
si³a charakteru, moc mo¿liwo¶ci = bujda na resorach
Je¿eli chodzi o pod³±czenie to masz 2 mo¿liwo¶ci pod stacyjkê b±d¼ pod radio (ja mia³em pod radio). Pod³±czenie pod stacyjkê wi±¿e siê to z wiêksz± ilo¶ci± rozbierania i bez miernika albo schematu nie da rady, bo pewnie wiesz ¿e jeden kabel pod zasilanie, drugi po podtrzymanie. Przy pod³±czeniu pod radio mo¿na bez problemu doj¶æ do wszystkiego po kolorach lub poszukaæ schematu radia w internecie
pozdro.
No boost, no fun
Tak wiem, ¿e toi jeden z najbardziej niechcianych silników w Acco, ale ja ie narzekam narazie przez 3ty¶ km oprócz lania paliwa nic nie robiê, przy nim, silnik suchy odpala ³adnie, tak¿e jest OKCo do mocy, mam jakie¶ niemieckie papiery + fakture na 450 euro i wykres z chamowani te¿ niemieckiej, wszystko w firmie speed-buster. Co do samego aut powiem tyle, ¿e bez problemu biorê 2 litrowe 6 cylindrowe BMKI o mocy 150KM
nawet ich w lusterku nie widaæ, a i 150KM w diesli s±siada w e46 te¿ nie dajê rade. Dodatkowo zastanawiam siê, czy kto¶ nie grzeba³ przy turbinie, poniewa¿, wydobywa siê z niej ogromny syk (ludzie z pasów uciekaj±), my¶la³em pocz±tkowo ¿e pada ale uda³em siê do naprawdê dobrego mechanika, który po podpiêciu zegara ci¶nienia sam by³ w szoku, gdy¿ wypompowa³a 2.6Bar. Patrz±c pod auto, nie ma katalizatora, jesttylko ogromna rura z 3" poci±gniêta do ty³u i na koñcu s± dwa t³umiki (po lewej i prawej), wszystko chromonikiel.
Co do samego zegara, my¶lê by daæ go na s³upek, i podpi±æ siê pod radio![]()
PS: Gdy dobrze popada deszcz, mam problem z agresywnym ruszaniem![]()
no to ja chcê to zobaczyæ. dawaj temat,ze zdjêciami, a najlepiej jaki¶ filmik onboard. zapraszam te¿ na http://www.accordklubpolska.pl/
ch³opaki na pewno z chêci± zobacz± zmodzonego diesla
si³a charakteru, moc mo¿liwo¶ci = bujda na resorach