0
| Imię: | Sebastian |
| Skąd: | Ruda Śląska |
| Posty: | 9 |
| Auto: | Honda Prelude V :D |
| Silnik: | H22A5 |
| Moc: | Oby seria :D |
siemka.panowie mam pytanie, zaświeciła się kontrolka ABS-u i w tym samym momencie kontrolka z ręcznego i świecą razem. czym to może być spowodowane i czy może to mieć jakiś wpływ na hamulce? bo wydaje mi się że jak by były słabsze i pedał hamulca twardszy,czy to może mieć coś wspólnego z sobą ??
sprawdz poziom plynu hamulcowego tam jest czujnik poziomu i wtedy wywala lampke
Możliwe ze klocki Ci się skonczyły
no ciekawi mnie dlaczego jest pedał hamulca twardy i słabo hamuje.czekają ciężkie czasy w garażuale najpierw chce nazbierać jak najwięcej pomysłów żeby wiedzieć od czego zacząć.
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Jak pedał hamulca jest caly czas twardy i slabo hamuje to wskazuje to na niedziałające wspomaganie hamulca. Sprawdź czy zaworek masz sprawny przy serwie moze się zaciął i nie puszcza podciśnienia na serwo, ew sprawdź stan przewodów kolektor ,serwo czy się np nie zsunal z któregoś króćca.
Spokojnie Ziom dolej tylko płynu odpowietrz układ i wtedy kontrolka zgaśnie i abs zacznie działać i kontrolka zgaśnie jak błąd skasujesz.A hamulec zapewne masz dobry tylko sobie wkreciłeś.
Zychu nie wkręciłem tylko auto jest nowo kupione i trzeba wszystko zacząć od początkużeby było p[pod siebie zrobione
![]()
Pomalutku ogarniesz wszystko![]()
no właśnie dlatego pytam co może być i każdą opcje sprawdzę w sobote.
Czyli od początku zacząć od styków, potem sprawdzenia bezpieczników, a potem najlepiej wymienić i odpowietrzyć do porządku układ. jak się myle to proszę mnie poprawić![]()
Ostatnio edytowane przez sebol ; 21-10-2012 o 20:33
Najpierw zacznij od zalania plynu i odpowietrzenia