0
Witam. Pytanie do Was jak w temacie. Generalnie jestem zielony w tych tematach więc mam nadzieje, że mi pomożecie.Pedał hamulca łapie mi bardzo nisko. Dodam, że niedawno go (EJ9) kopiłem i dokładnie to nie wiem co było robione ale na pewno tarcze z przodu były wymieniane
bo to mi mówił sprzedający
Od czego może zależeć twardość i wysokość "łapania" pedału ?
Płyn hamulcowy masz? Układ jest dobrze odpowietrzony?
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
Płyn jest nad minimum, ale nie ma maxa. Raczej jest odpowietrzony.. jak "pompuje" to nie rośnie pedał..
jeśli są już stare spękane przewody hamulcowe to one potem puchną i pedał jest miekki
najważniejsze to wymienić płyn hamulcowy i dobrze odpowietrzyć
Moze też byc pompa hamulcowa do regeneracji/wymiany.
Spróbuj najpierw samemu odpowietrzyć. Może ktoś robił na szybko hamulce i zapomniał odpowietrzyć albo nie przyłożył sie.
Z tego co piszecie może być sporo przyczyn. Będzie trzeba zacząć od rzeczy najmniej kosztownych:p
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Wymień płyn i odpowietrz porzadnie.
Jesli potrzymasz chwilę pedał wciśnięty na maxa opada powoli ? No i sprawdź stan klocków i tarcz.
reczej nie opada..nie ma za bardzo gdzieZamieszczone przez pitbedzin ➦
( ale sprawdzę jeszcze). Tarcze były wymieniane (wnioskuję ze klocki razem z tarczami się powinno wymieniać)
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
oczywiśćie bez względu na stan klocków przy wymianie tarcz ZAWSZE nowe klocki !
Podjedź jutro na spota czwartkowego to coś zobaczymy z tym Twoim pedałem![]()