0
ja mam trochę inne wytłumaczenie... po prostu ciężko mi się przyzwyczaić po przesiadce z 3SGE :/
ale chętnie bym się na hamownie wybrał. Z tym, że nie widzi mi się wydawać 150zł tylko za sprawdzenie. Może jakby się zebrała ekipa...
Maximus zmieniles 170 konną celice na 90 konnego civica, może po prostu musisz przywyknąć, że inaczej sie zbiera
edit. hahaha w tym samym momencie to samo pisalismy![]()
haha Margo
tak, wiem... łatwo powiedzieć, trudniej zrobić :/ rozsądek wziął górę więc teraz trzeba cierpieć![]()
| Imię: | Przemo |
| Skąd: | Sosnowiec (Zagłębie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
Aaaa to trzeba było tak odrazu to ja zaś mam na odwrót ja z D14a3 przesiadłem sie na 3s-ge
To musisz sie poprostu przyzwyczaic honda fajnie idzie ale powyzej 5tys choc i tak nie ma vteca to nie jednemu mocniejszemu autu da rade skopac tyłek![]()
W sumie to nie do końca o to mi chodzi, że jest słabszy, bo tego nie dało się nie przewidziećale po prostu po tym co czytałem ludzie podobno bardzo mocno odczuwali różnicę tych 15 kucy po odmuleniu, a ja nic... chociaż być może to w większości efekt placebo
ps. oczywiście gratuluje udanego wyboru![]()
Max nie przejmuj się, takie wrażenie 90 koni w H, szału nie ma, zauważ, że w dzień chłodny będzie lepiej chodziła niż w upalny, różnica bardzo odczuwalna, a jeżeli jeszcze do tego klimatyzacja włączona to tak jak byś uczestniczył w '' Tractor Pulling ''
z klimą to już zauważyłemstaram się jej używać jak najrzadziej
może z czasem spróbuję coś zrobić z dolotem i wydechem... może kolektor 4-2-1. W każdym razie i tak wiem, że bez swapa szału nie będzie. A przecież nie po to zmieniałem auto na bardziej ekonomiczne, żeby wracać do kosztów rzędu 60-70zł/100km
u mnie po odmuleniu licznikowe 195 km/h, byłem na hamowni i przy temperaturze 19*C pokazała 97 PS, a gdy się cieplej zrobiło czyli 26*C już tylko 88 PS
Kupiłeś i się nie pochwaliłeś![]()
Zwężka, zwężką, ale jeżeli masz seryjny dolot i seryny wydech, to cudów raczej nie ma się co spodziewać. W dodatku tak jak Macioł wspomniał - w ciepłe dni![]()
IMHO pierwsze co, to odetkać wydech. Jeżeli jest, to pozbyć się katalizatora. Później zabrać się za dolot + doprowadzenie zimnego powietrza ze zderzaka + osłona termiczna. Nie są to specjalnie duże koszta, nie wystąpi po tym jakieś super duże spalanie, a z pewnością w 1.4 poczujesz różnicę w jeździe.
Z drugiej strony nawet te mody nie będą zadowalające jeżeli przesiadłeś się z mocniejszej Toyoty.
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.