W±tek: Dodatkowe zegary i strojenie.

ユーザー
    Awatar Biesiadnik
    Imiê: Tomasz
    Sk±d: Katowice/¦wiêtoch³owice

Auto: A3 1.9 TDi/ H ED7
    Silnik: AGR / D16A9
    Moc: 160/140

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Dodatkowe zegary i strojenie.

Siemanko !

Zainteresowa³ mnie ostatnio temat dodatkowych zegarów w samochodzie, widzia³em kilka fajnych i tanich z Auto Gauge tylko nie mam pojêcia jak wygl±da monta¿ takiego wska¼nika ? W zestawie pisze ¿e czujnik jest, ale gdzie montuje siê np czujnik ci¶nienia oleju ? Da radê to ogarn±æ samemu w jeden dzieñ czy trzeba fachowca ?

I druga sprawa to strojenie, co da siê uzyskaæ na seryjnym kompie ? I gdzie najlepiej ogarniaj± H ?

Sorki ¿e tak dwa w jednym ale nie chce za¶miecaæ forum za bardzo

Pozdro !

0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

マネージャー
    Awatar Gierade
    Imiê: £ukasz
    Sk±d: SBE

Auto: Bimmer

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Cytat Zamieszczone przez Biesiadnik
    Zainteresowa³ mnie ostatnio temat dodatkowych zegarów w samochodzie, widzia³em kilka fajnych i tanich z Auto Gauge tylko nie mam pojêcia jak wygl±da monta¿ takiego wska¼nika ? W zestawie pisze ¿e czujnik jest, ale gdzie montuje siê np czujnik ci¶nienia oleju ? Da radê to ogarn±æ samemu w jeden dzieñ czy trzeba fachowca ?
    Je¿eli chodzi o czujnik temperatury i ci¶nienia oleju, to musisz zaopatrzyæ siê podstawkê pod filtr oleju, np: Auto Guage. Co¶ takiego jak na zdjêciu poni¿ej. Montujesz to miedzy blokiem silnika, a filtrem oleju. Czy da rade to samemu zrobiæ? Lepiej w dwie osoby, ale ogólnie da. U mnie w temacie jest kilka wskazówek jak to zrobiæ.

Od tego momentu poczytaj sobie posty: https://forum.jdmstyle.pl/showthread....ll=1#post18174

Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport EditionBMW E36 M52B20 Drift Missile CarMitsubishi Colt CJ0 4G13Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
    We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.

ユーザー
    Awatar pitbedzin
    Imiê: Piotrek
    Sk±d: D±browa Górnicza/Bêdzin

Auto: Nissan Primera
    Moc: Wystarczaj±ca

Nienawidzê tej podstawki

ユーザー
    Awatar _lukasz_
    Sk±d: SK

Auto: Erka

Strojenie d serii uwazam ze nie ma sensu, poniewaz w dwoch hanka mialem strojony komputer i przyrost mocy i momentu byl taki jak blad hamownii

ユーザー
    Awatar pitbedzin
    Imiê: Piotrek
    Sk±d: D±browa Górnicza/Bêdzin

Auto: Nissan Primera
    Moc: Wystarczaj±ca

Lukasz zale¿y co masz porobine w silniku, bo jak mocno dopre¿ysz silnik pod 98 to musisz wystroiæ

ユーザー
    Awatar Biesiadnik
    Imiê: Tomasz
    Sk±d: Katowice/¦wiêtoch³owice

Auto: A3 1.9 TDi/ H ED7
    Silnik: AGR / D16A9
    Moc: 160/140

Osobi¶cie s³ysza³em od ludzi co Rexami je¼dzili, ¿e najwiêksza ró¿nica po strojeniu by³a na 3cim biegu, porównywali dwa A9 seryjne i podobno ró¿nica znacz±ca, dlatego pytam, poza tym chcia³ bym te¿ parê pierdó³ typu procedura startowa itp.

Co do wska¼ników, wielkie dziêki Gierade, przyda³y siê te info.

Chcê montowaæ w³a¶nie Voltomierz, Ci¶nienie i temp. oleju i temp. p³ynu ch³odz±cego ( wody ? ).

ユーザー
    Awatar _lukasz_
    Sk±d: SK

Auto: Erka

Pit ale znajdz u nas na stacji pb98 co ma faktycznie 98

ユーザー
    Awatar piatek
    Sk±d: ¶l±sk

Auto: honda EG5

Co do strojenia polecam Jogala jego gg w razie pytañ 6620791 dzia³a w Czêstochowie

ユーザー
    Awatar sebawo
    Imiê: Sebastian
    Sk±d: Ruda ¦l±ska

Auto: civic EJ6
    Silnik: B16A2
    Moc: milionpiñcet

To i ja siê wypowiem, bo montowa³em. Nie bêdê porusza³ kwestii dok³adno¶ci wska¼ników Ag lub innych w podobnej cenie, ró¿nie pisz± po necie, ¿e badziew i w ogóle, ale ja mam wskazania jak najbardziej realne. Co do samego monta¿u tej podstawki, to imho potrzebne to samo co przy wymianie filtra dobrze jest gwinty z czujników i za¶lepek owin±æ teflonem, wtedy wiêksza pewno¶æ, ¿e siê nie rozcieknie. Jak bêdziesz kupowa³, to zastanów siê po 1. gdzie je chcesz mieæ a po 2. jaka wersja. Te najtañsze z AG w ogóle nie wygl±daj± i przy monta¿u na s³upku lub wolnostoj±ce bêd± po prostu brzydko wygl±da³y. Seria Smoke ju¿ wygl±da lepiej, jest tu te¿ kilka wersji (z warningiem albo z peak`iem i warningiem). Pod³±czenie to prosta kabelkologia, do ogarniêcia przy piwku w cieplejsze popo³udnie

where dafuq is my signature...

ユーザー
    Awatar FeN!x
    Imiê: Maciek
    Sk±d: SBE

Auto: Lanos STI
    Silnik: ej257
    Moc: 325/515

Mam u siebie ca³y komplet z AG. Co mogê powiedzieæ o tym sprzêcie, wspó³czynnik jako¶ci do ceny bardzo dobry, wykonanie nie najgorsze. Jedyny minus tych zegarów to czas reakcji, jest opó¼nienie. Przy wska¼niku do³adowania jest to wyra¼nie widoczne gdy wskazówka musi lataæ w jedna i w drug± co chwila. Wskazania typu temp czy ci¶nienie, raczej bêdzie ok, bo zegarki s± dok³adne a wska¼niki nie pracuj± tak dynamicznie jak w przypadku boosta.

No boost, no fun

Podobne w±tki

1. Fotel Sparco Pro 2000 Komp p06 przerobiony pod strojenie
    By Egon in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 04-05-2016, 01:37
  2. [Mitsubishi] dodatkowe wska¼niki - przez bezpiecznik?
    By Seiji in forum Elektryka / Elektronika / ECU
    Data: 07-06-2014, 22:30
  3. Postów: 4
    Data: 13-01-2014, 07:46
  4. [S] Dodatkowe zegary Voltomierz, Vacuometr, Temp Wody
    By GHOSTRIDER in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 30-03-2013, 07:56
  5. Strojenie
    By Rikoo in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 11-06-2011, 16:41

Tagi dla tego w±tku

Uprawnienia umieszczania postów