0
Mam pytanie czy nie ma kto¶ tego ustrojstwa do regulacji CB? Bo u mnie w D¿aguarze sie poprzestawia³o co¶ i ledwo s³ychaæ kto co mówi i mog³by kto¶ po¿yczyæ aby ustawiæ ?Albo na spocie jakim¶ ustawi³?
generalnie chodzi Ci o strojenie? bo mia³em gdzie¶, ale tylko miernik, a do strojenia potrzebna jeszcze wiedza
Jak siê co¶ samo z siebie poprzestawia³o, to to raczej nie wymaga strojenia. Antena na magnes czy na sta³e? trzebaby sprawdziæ, czy co¶ gdzie¶ nie po¶niedzia³o czy masa siê nie zgubi³a, bo to na bank wina jakiej¶ usterki...
Axello jedz do jakiegos skelpu normalnego gdzie sprzedaja CB radia i ci to zrobia, ja tak pojechalem do sklepu i koles mi to zrobil za 15z³.
Antena na magnes, moim zdaniem sie po prostu rozstroi³a, bo czêsto by³a chowana i móg³ siê ten talerzyk od strojenia lekko przesun±æ przez co gorzej ³apie, co do strojenia umiem tylko w³a¶nie brakuje mi tego urz±dzenia, bo kiedy¶ po¿ycza³em od kogo¶, ale ten kto¶ wyjecha³ z Polski i lipa![]()
Ostatnio edytowane przez axello ; 29-02-2012 o 22:07
macio³ ostatnio kupowa³ chyba takie urz±dzenie
JDM
To jesli ma to tez bym sie podpial pod sprawdzenie cb.
skoro tak to rozkrêæ antenê, sprawd¼ czy kable siê nie poluzowa³y. przez te mrozy mog³o siê odlutowaæ.Zamieszczone przez axello ➦
Ano w³a¶nie, na bank usterka, wilgoæ, brak masy, st±d s³aby odbiór, przy nadawaniu pewnie te¿ nie¼le sieje...Zamieszczone przez SaTeR ➦
posprawdzane dzisiaj wszystko ewidentnie to jest wina tego, ¿e sie rozregulowa³a. Kabelki wszystko ok, widaæ ¿e siê poluzowa³o to od regulacji.