Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

W±tek: grzeje siê lewa felga

ユーザー
    Awatar sebawo
    Imiê: Sebastian
    Sk±d: Ruda ¦l±ska

Auto: civic EJ6
    Silnik: B16A2
    Moc: milionpiñcet

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

grzeje siê lewa felga

zauwa¿y³em ju¿ jaki¶ czas temu, wyci±gn±³em klocki, przeczy¶ci³em i przesmarowa³em jarzmo i imo by³o dobrze. dzi¶ po trasie znowu to samo, najpierw dziwne dr¿enie podczas jazdy, potem gor±ca felga, wiêc to na pewno zacisk szwankuje i klocki nie odchodz± wystarczaj±co od tarczy... teraz pytanie co z tym zrobiæ, zacisk do regeneracji (wymiana t³oczka) i gumek? Gdzie takie co¶ dostanê i czy zrobiê sam?

0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)
    where dafuq is my signature...

ユーザー
    Awatar Marek83
    Imiê: Marek
    Sk±d: Czelad¼

Auto: Honda GG3
    Silnik: L13Z2

Nie masz konta na formu? Zarejestruj siê, aby w pe³ni korzystaæ z mo¿liwo¶ci forum!

Mo¿esz wyj±æ t³oczek, przeczy¶ciæ go i wsadziæ z powrotem po uprzednim posmarowaniu np. wazelin± techniczn±.
    Z tego co sie orientowa³em jak robi³em zaciski w jajku to regeneracja zacisków troche kosztuje. Mnie powiedzieli 350z³ za sztuke plus oddanie starego zacisku.
    Zestaw naprawczy zacisków kupisz w ka¿dym dobrze zaopatrzonym sklepie z czê¶ciami do Japoñców.

ユーザー
    Awatar Zewus
    Sk±d: Katowice

Auto: Toyota Celica ST182 WB
    Silnik: 3S-GE REV2 || 4AGE
    Moc: 156

Zrób porz±dnie z hamulcami, kup zestawy naprawcze najlepiej NIE autofrena i wymieñ wszystkie gumki przeczy¶æ prowadnice tloczek (jak ma wrzery to do wymiany) i posk³adaj do kupy, nie ma prawda ¼le dzialaæ

友人
    Awatar ODi
    Imiê: Przemo
    Sk±d: Sosnowiec (Zag³êbie)

Auto: EE9, RD8, GG8
    Silnik: B16a1, B16a, k20a4, l13
    Moc: 150+, 135

Dok³adnie trzeba sprawdzic czy t³oczek nie ma w¿erów je¿eli mam to do wymiany no i jak t³oczek sie wyciagnie to zestaw naprawczy zacisku odrazu trzeba zamówic bo widzia³em takich magików co nie wymieniaja przy wyciagnieciu t³oczka A sprawdza³e¶ czy prowadznice zacisku nie sa zabieczone??

ユーザー
    Awatar sebawo
    Imiê: Sebastian
    Sk±d: Ruda ¦l±ska

Auto: civic EJ6
    Silnik: B16A2
    Moc: milionpiñcet

prowadnice chodz± lu¼no, wiêc raczej s± ok. jedyne co zauwa¿y³em, to rant z t³oczka ju¿ przyrdzewia³y jest i ta gumowa uszczelka ju¿ na t± rdzê nachodzi...poszukam zestawu, mogê zrobiæ najpierw jedn± stronê? bo z czasem kiepsko a auto potrzebne...

where dafuq is my signature...

ユーザー
    Awatar Zewus
    Sk±d: Katowice

Auto: Toyota Celica ST182 WB
    Silnik: 3S-GE REV2 || 4AGE
    Moc: 156

Najlepiej zrobiæ dwa od raz, ale pare dni ró¿nicy nie zrobi. jak t³oczek juz rdz± podje¿dza pod gume to lepiej go wymienic

マネージャー
    Awatar Gierade
    Imiê: £ukasz
    Sk±d: SBE

Auto: Bimmer

Cytat Zamieszczone przez Zewus
    Najlepiej zrobiæ dwa od raz, ale pare dni ró¿nicy nie zrobi. jak t³oczek juz rdz± podje¿dza pod gume to lepiej go wymienic
    Nie do koñca. Rozbierz, ¶ci±gnij t± gumê, wysuñ t³oczek i obejrzyj. Jak nie ma w¿erów, to tak jak mówi±, nasmarowaæ, posk³adaæ na nowych gumkach i powinno dzia³aæ.

Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport EditionBMW E36 M52B20 Drift Missile CarMitsubishi Colt CJ0 4G13Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
    We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.

友人
    Awatar ODi
    Imiê: Przemo
    Sk±d: Sosnowiec (Zag³êbie)

Auto: EE9, RD8, GG8
    Silnik: B16a1, B16a, k20a4, l13
    Moc: 150+, 135

sebawoSzkoda ze masz daleko do mnie bo ogarnelibysmy to a zestaw naprawczy kosztuje cos kolo 15z³ a t³oczek w okolicach 45zl do tego p³yn hamulcowy proponowa³bym juz 1litr kupic i wymienic odrazu ca³y.Jak bedziesz potrzebowa³ czesci to daj znac to ci pochytam Jak chcesz by bylo wszystko ok to jak mozesz zmierz ¶rednice t³oczka bo sa 3 rodzaje z tego co kojarze pod 6gen

prowadnice najlepiej spilowac pilnikiem wszystko tak jak chlopaki pisza, ale smaruj nie wazelina techniczna bo sie spiek z niej zrobi tylko smaruj jak juz pasta miedziana, i tloczek przesmaruj i prowadnice

ユーザー
    Awatar Jarzomb
    Imiê: Mateusz
    Sk±d: Górki ¦l±skie/Rybnik

Auto: Honda Civic EG5
    Silnik: D16Z6
    Moc: 140KM

Cytat Zamieszczone przez Zewus
    najlepiej NIE autofrena
    Zewus, dlaczego? Autofren robi kiepskie jako¶ciowo te zestawy? Pytam, bo ostatnio takie kupi³em na ty³, ale nie wiedzia³em ¿e s± kiepskie.

Sorry za ma³e OT

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne w±tki

1. [Inne] wystaj±ca felga legalne czy nie ?
    By KACZY in forum Nadwozie / Wnêtrze
    Data: 02-02-2015, 19:49
  2. Felga stalowa R15 ET45 4x100
    By SirSamuel in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 04-01-2013, 17:06
  3. Felga stalowa fiat 126p CYTRYNKA
    By maciekbla in forum Archiwum og³oszeñ
    Data: 15-11-2012, 19:57
  4. [Inne] Silnik siê grzeje
    By kulczy in forum Silnik / Przeniesienie napêdu / Uk³ad wydechowy
    Data: 10-07-2011, 10:47

Tagi dla tego w±tku