Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Wtek: Mazda 626 GE dokadany immobilizer - jak si pozby?

  1. #1
    ユーザー
    Awatar Peedro
    Imi: Pawe
    Skd: Nowy Scz
    Posty: 3

    Auto: Mazda 626 GE 95'
    Silnik: 1,8 16v
    Moc: 90


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    Mazda 626 GE dokadany immobilizer - jak si pozby?

    Ad@mus da zna e nie bijecie na forum i jest tu kilka mdrych gw w dziedzinie elektroniki wic pytam

    Mam Mazd 626 GE rocznik 95 1,8 (przedstawi j w swoim czasie ). Jako e jakie niemiaszki si nudziy i zamontoway w niej immobilizer, mam teraz problem. Wyglda to tak:




    Czyli sticka wkadamy w zcze i powinno by fajnie. A nie jest ;] bo byo gniazdo to ju nieco wyrobione i apao po kilku razach, a dzi si mi ta rodkowa blaszka w zczu urwaa i nici z odpalania.

    Na szybach mam naklejk ktra co tam chyba mwi o tym zabezpieczeniu.



    A pod dech takie co:




    Jak wida niemiaszki byli cwani bo wszystkie kable s czarne... Odpinanie wtyczek od tego moduu nic nie daje, bo pewnie co gdzie to odcina. Informacji na necie za wiele nie ma (przynajmniej po polsku, bo po niemiecku jest, ale ja niemieckiego nie znaju za dobrze). Any Ideas?

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)
    Ostatnio edytowane przez Peedro ; 09-04-2012 o 16:05 Powd: miniaturki out zgodnie z regulaminem ;)

  2. #2
    ユーザー
    Awatar Ad@mus
    Skd: orzesze
    Posty: 311

    Auto: avensis


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    a gdyby dolutowac do stika blaszke?? jakis elektronik by oblutowal stika ciasniej i by chulalo?? przy jednej robocie niech rzuci okiem na gniazdo i niech je tez poprawi? nieeeeeewiem,
    http://i4.photobucket.com/albums/y10...a/IMGP3250.jpg
    to mowi "system antykradziezowy-elektroniczne zabezpieczenie"

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  3. #3
    ユーザー
    Awatar pitbedzin
    Imi: Piotrek
    Skd: Dbrowa Grnicza/Bdzin
    Posty: 2,899

    Auto: Nissan Primera
    Moc: Wystarczajca


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    Albo obwd ktry odcina immo ( zapon, pompa paliwa) przywrci do pierwotnego stanu omijajc immo, tylko trzeba znale gdzie si niemcy wpili w instalacj.

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  4. #4
    ユーザー
    Awatar Ad@mus
    Skd: orzesze
    Posty: 311

    Auto: avensis


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    tzn??

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  5. #5
    ユーザー
    Awatar pitbedzin
    Imi: Piotrek
    Skd: Dbrowa Grnicza/Bdzin
    Posty: 2,899

    Auto: Nissan Primera
    Moc: Wystarczajca


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    No niefabryczny immo odcina jaki obwd, albo zapon albo zasilanie pompy paliwa. Wiec trzeba go fizycznie przerwa a immo go zamyka jesli jest oki, a przerywa jeli nie oki, czyli kluczyk nie daje sygnau. Wic trzeba znale miejsce gdzie wpity jest immo w instalacj i przywrci j do fabrycznego stanu co. Tak to powinno chyba dziaa

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  6. #6
    ユーザー
    Awatar Ad@mus
    Skd: orzesze
    Posty: 311

    Auto: avensis


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    problem w tym ze kable sa wszystkie czarne, i immo nie jest w stacyjce tylko to to gniazdo w kolumnie z takim penem jakby...
    i podejrzewam ze to dokladane immo nie jest na jednym kabelku zasilajacym pompe czy zaplon...grubo;/

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  7. #7
    ユーザー
    Awatar pitbedzin
    Imi: Piotrek
    Skd: Dbrowa Grnicza/Bdzin
    Posty: 2,899

    Auto: Nissan Primera
    Moc: Wystarczajca


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    No adne nei jest na jednym kabelku za proste by to byo, immo steruje przekaznikiem ktry puszcza prd przez odcinany obwd, ja bym si sam tym nie bawi, oddal bym to gdzie do warsztatu z dobrym elektrykeim.

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  8. #8
    ユーザー
    Awatar Peedro
    Imi: Pawe
    Skd: Nowy Scz
    Posty: 3

    Auto: Mazda 626 GE 95'
    Silnik: 1,8 16v
    Moc: 90


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    Oglnie odcina to wszystko, nie wiec kontrolki, przekrcenie kluczyka nie skutkuje krceniem rozrusznika - nie dzieje si nic.

    pewnie na tym forum te si nie klepie posta pod postem ale napisze e jednak nie taki diabe straszny. Po zmostkowaniu tych grubszych wszystko miga, poszedem za kablami i jedno odcina pomp paliwa, a drugie jeszcze nie wiem.

    Edit: A jednak nie bo dalej nie krci, wic dr dalej

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  9. #9
    ユーザー
    Awatar Ad@mus
    Skd: orzesze
    Posty: 311

    Auto: avensis


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    nie umisz dolutowac pinow do tego pena?? moze to styknie...szwabskie patenty;/

    Cytat Zamieszczone przez Peedro
    Mam Mazd 626 GE rocznik 95 1,8 (przedstawi j w swoim czasie )
    kiedy??

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

  10. #10
    ユーザー
    Awatar Peedro
    Imi: Pawe
    Skd: Nowy Scz
    Posty: 3

    Auto: Mazda 626 GE 95'
    Silnik: 1,8 16v
    Moc: 90


    Nie masz konta na formu? Zarejestruj si, aby w peni korzysta z moliwoci forum!

    Usunem cakiem - po kablach gdzie co rozcina itd. Udao si z seryjnym nie byo by tak prosto.

    0 Przykro mi ;) Przykro mi ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wtki

  1. MAZDA 626 GE 94r. LPG
    By TeWu in forum Archiwum ogosze
    Postw: 1
    Data: 16-09-2014, 18:17
  2. [Inne] Zawieszenie PU, czym smarowa aby pozby si piskw.
    By Walnuts.inc in forum Zawieszenie / Ukad kierowniczy / Hamulce
    Postw: 4
    Data: 15-02-2014, 20:58
  3. Mazda 626 gf '00 - Grubenz
    By Grubenz in forum Mazda
    Postw: 392
    Data: 15-09-2013, 11:51
  4. Mazda 626 GE FS - Lukas007
    By Lukas007 in forum Mazda
    Postw: 22
    Data: 09-11-2012, 14:40
  5. Jak pozby sie naklejek ?
    By Bagi in forum Styling & Detaling
    Postw: 6
    Data: 02-03-2012, 19:56

Tagi dla tego wtku

Uprawnienia umieszczania postw

  • Nie moesz zakada nowych tematw
  • Nie moesz pisa wiadomoci
  • Nie moesz dodawa zacznikw
  • Nie moesz edytowa swoich postw
  •  

on top