0
Siemano, pytanko mam do was. Z których tych silników jest podatny na lepsze osiągi ? Z tego co czytałem to D15Z6 ze skrzynią D15B2 z parówą i wydechem ładnie leci. Jest też do sprzedania D16Y7 i właśnie nie wiem co braćD16Z6 jednak sobie daruje bo to już jednostka droższa od pozostałych.
To zależy jak bardzo chcesz modzić silnik. Ja mam d15z6 full serie i póki co nie narzekam ale fakt z inną skrzynia byłoby lepiej (może sam się skuszę na zmianę skrzyni). Na pewno z tego co mówisz dam parówę a z czasem wydech bo szkoda mi teraz całego nowego układu wydechowego wywalać. Widziałem wczoraj na YT filmik gdzie było właśnie d15z6 z delikatnymi modami i było coś kolo 7,7s do 100km/h więc widocznie dużo nie trzeba...
Mając obecnie D15Z6 chciałbym mieć przynajmniej D15Z7![]()
Hajtek jak masz serie to może się kiedyś ustawić i sprawdzimy jaka jest różnica.
y7 wiecej pali jak z6, i jakby nie patrzec to i vtec i eco, wiec na pewno mniej ci to bedzie palic, eco ma 115 a y7 ma 106
wiem bo mam y7 i padla mi panewka, i chyba interesujemy sie tym samym silnikiem :>
na ckpl masz swap z minska mazowieckiego d15z6 za 1250zl sprawdzales ?
bralbym gdybym mial gotowke ale dla mnie to za daleko i nie mam na tyle ciapy i czasu zeby bawic sie z wiazkami
masz jakiś link do tego ?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/sho...ighlight=d15z6
bedziesz ogladac ten y7 z zabrza ?
Koleś napisał że mam czas do godziny 12 dnia dzisiejszego bo idzie na części. Ale potem nie odpisał co i jak. Chyba bardziej tego d15z6 przygarne
Siwy wyzwanie?nie no chętnie sprawdzę różnicę ale na pewno masz przynajmniej te 2s szybciej...
panowiepoczekajcie
zrobię przekładkę to będziemy sie streetować
tylko najpierw musze znaleść silnik w kondycji ;d
Bagi nikt tu nie chce rywalizować - jestem poprostu ciekaw różnicy między serią a pomodzonym d15z6![]()