0
| Imię: | Paweł |
| Skąd: | Myszków / Oświęcim |
| Posty: | 1,771 |
| Auto: | Honda Civic MB3 dzifko |
| Silnik: | D15Z8 |
| Moc: | 114 |
Jak w temacie, co polecacie, czego lepiej unikać? W jaki sposób to w ogóle robić?
pytasz serio? dziżas, nigdy nie pomagałeś mamie myć okien?
Chcesz kłaść folię na szybę czy w innym celu chcesz odtłuszczać? Środek do czyszczenia okien, benzyna ekstrakcyjna, itp.![]()
| Imię: | Paweł |
| Skąd: | Myszków / Oświęcim |
| Posty: | 1,771 |
| Auto: | Honda Civic MB3 dzifko |
| Silnik: | D15Z8 |
| Moc: | 114 |
Chcę odtłuścić szybę, po to, żeby nie była tłustaNic tam nie będzie lepione, chce to zrobić dla własnej satysfakcji i żeby auto w końcu zaczęło wyglądać normalnie, a nie jak służbowe
Ominęła mnie ta przyjemność.Zamieszczone przez sebawo ➦
Ziemniaka przetnij i jedziesz po szybie potem wodą i git
| Imię: | Jack Torrance |
| Skąd: | DG/Będzin |
| Posty: | 2,456 |
| Auto: | Osobowe |
| Silnik: | Mechaniczny |
| Moc: | Niech Moc będzie z Tobą |
Tiaaa tylko jak czopek przetnie ziemniaka to z automatu zrobi napewno jakas pieczatkeZamieszczone przez Zychu ➦
Tutorial----
Bierzesz szmatke, psikasz plyn do szyb na szybe i przecierasz szmatka.
Koniec Tutoriala----
Bardzo ale to bardzo przepraszam nie moglem sie powstrzymac![]()
Ja uzywam Clin + recznik papierowy, albo jak juz jest mega tlusta to Rozrabiam spirytus z wodą, wlewam do psikacza i jak bedziesz czyscic to tylko przecierasz a alkohol sam odparowuje i jest git szyba : )
Mnie od ręcznika papierowego zostają farfocle, ale może to przez badziewny ręcznik...żeby smug nie było, można też starą gazetą przecierać zamiast szmatki, ale też w zależności od gazety małe farfocle zostają![]()
Ale kolega nie napisał że chce umyć szyby ale odtłuścić, a chyba najszybciej i najtaniej denaturat albo spirytus bo niby są jakieś specyfiki ale czy lepsze od domowych sposobów wątpię
Ostatnio edytowane przez naitsyrk ; 15-03-2012 o 12:41
ale w przypadku szyb to imho jest jedno i to samo (umyć a odtłuścić) bo raczej większość specyfików do mycia szyb zawiera alkohol, i to w całkiem wysokim stężeniuZamieszczone przez naitsyrk ➦
![]()
Denaturat dobry jak najbardziej, płyn do szyb nie każdy (Clin jest ok), bo niektóre zostawiają niezłe smugi, do samego mycia ja używam starych gazet tylko nie jakichś GT czy Newsweek (kredowy papier odpada), tylko zwykłych typu wyborcza,fakt itp, a jak zostają farfocle, to je można po wyschnięciu zebrać czystą mikrofibrą, jak już mam szyby czyste to jeszcze je spryskuję preparatem antyroszeniowym i "poleruję"(no wycieram dotąd aż przestaną pokazywać się zamazy po płynie)