0
woocash trzymaj nr gg:6107003 do gościa z K-ce, ogarnięty w tym temacie![]()
witajciemam pytanko
szukam dupowozika, i auto które dzisiaj oglądałem miało ogólnie mokry silnik, sam nie potrafię stwierdzić z czego dokładnie cieknie, i może ktoś wie jakie są newralgiczne punkty w których trzeba by wymienić uszczelki, ile jest takich miejsc ?
i drugie pytankoczy to normalne przy aucie z gazem, że przy odpalaniu na benie trzeba ostro gazować, bo inaczej gaśnie ?
Wchodzę, pękają szyby, głośniki Toshiby, Biała Honda, tak to wygląda, nic na niby ...
nie, to na pewno nie jest normalneZamieszczone przez fokusmok ➦
absolutnie nie, pewnie to jakaś stara instalacja? może coś źle wyregulowane?Zamieszczone przez fokusmok ➦
a jeśli chodzi o uszczelki to w zależności od auta ale podstawowe miejsca uszczelka pod pokrywą zaworów, pod aparatem zapłonowym, może uszczelniacze przy skrzyni, uszczelka pod głowicą, ogólnie bardzo dużo jest takich miejsc, a najgorzej zlokalizować jak leci z góry bo wtedy cały silnik może być zachlapany z góry na dół, i nie wiadomo czy leci tylko z jednego miejsca czy więcej.
i tak właśnie było w tym przypadku, czyli temat do przemyśleniaZamieszczone przez SaTeR ➦
a z tym gazem to może dlatego, że silnik gaźnikowy ...
dzięki za szybką odp.![]()
Wchodzę, pękają szyby, głośniki Toshiby, Biała Honda, tak to wygląda, nic na niby ...
a jeżeli chodzi o "gazowanie" na benzynie to możliwe że filtr paliwa jest do wymiany![]()
Hejka, pomocy jakiejs potrzeba
mianowicie, mój trup na wrak race zaniemógł, już nigdzie nie moge nim dojechać, mocowanie wahacza oderwało się od podłogi, nie ma gdzie wspawać.
Szkoda mi mnożyć koszty i zawozić go na lawecie gdzieś na warsztat.
Jest pomysł żeby zrobić jakąś rzeźbę, trzeba by to zrobić u mnie pod garażem, prąd jest.
MA ktoś pożyczyć spawarkę lub udzielić jakiejś pomocy, pomysłu ?
dość szybko muszę zdecydować czy czasem go nie oddać na złom i szukać na szybko innego bolidu.
| Imię: | Jack Torrance |
| Skąd: | DG/Będzin |
| Posty: | 2,456 |
| Auto: | Osobowe |
| Silnik: | Mechaniczny |
| Moc: | Niech Moc będzie z Tobą |
Bila podobna umi spawać, moze pomoze .
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ma ktos moze nr tel do lex-kliniki
jakby uważnie obserwował forum to by zauważył na górze linka do lex-kliniki![]()