0
zadzwoń do Paga do będzina, może będą mieli
http://www.pag.biz.pl/
Do B18C4 S9B włożone sprzęgło Valeo... (mechanik się pomylił, powiedział że załatwi LUKa) i jest efekt szarpania budy przy ruszaniu. Oprócz sprzęgła, wymienione zostały dwie poduchy...
Czy jest możliwe, żeby szarpania były związane ze skrzynią? Półosie bez luzów.
Czy to może kiepskie sprzęgło?
Nie moc silnika, a technika czynią z ciebie zawodnika![]()
Mam podobny problem
| Imię: | Przemo |
| Skąd: | Sosnowiec (Zagłębie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
W jakim stanie był docisk sprzęgła i czy też został wymieniony??
U mnie był komplet tylko ze u mnie szarpie gdy się silnik nagrzeje...
Co myślicie o zestawie sprężyny H&R + amortyzatory Koni?
Mam pytanko . Założyłem dziś do del sola spręzyny obnizające i problem w tym ze nie poszła w dół. Zamówiłem spreżyny MTS technik -35/-40 no i lezaly juz kilka miesiecy w domu i czekały na założenie . Dodam ,że zamówłlem komplet , czyli 4 sprezyny ale wymieniałem tylko tylne poniwaz poprzedni wlasciciel juz obnizył przód . Dlatego pytam w czym moze byc problem , dodam ze mam gazowe amortyzatory ale to chyba seria w solce ? , spręzyny byłe dwie wąskie dłuzsze i twarde i jedne szersze krótsze i miękksze , wrzuciłem te krótsze szersze miękksze i golym okiem bylo widac jak polozylem je obok starych sprezyn ze są krótsze , no a po załozeniu jest moze z pół centymetra góra centymetr róznicy a miały być przecież 4 cm w dół . Jak myslicie jak sie przejade to sie to jakos ułozy wyrobi troche i pójdzie w dół czy raczej sobie nie mam co nadzieji robic? poluzowałem srube na wahaczu i amorze poskakałem troche po bagazniku potem sie połozylem na klapie i znajomy to wtedy dokręcił ale i tak nic nie dało ? moze te amortyzatory wypychają za bradzo ??
| Imię: | Łukasz |
| Skąd: | Brzeszcze |
| Posty: | 1,652 |
| Auto: | Mazda Premacy Sportive |
| Silnik: | 123456 |
| Moc: | 130 KM |
a moze poprzednie sprezyny też były obniżające ?![]()
a na pewno te miały iść na tył ? na pewno na spreżynie masz jakieś oznaczenia![]()
no wlasnie nie bylo zadnych oznaczen , jakis numer byl ale na wszystkich taki sam , no ale skoro włozylem te krótsze to i tak powinno byc nizej , po za tym twardzsze i dłuzsze powninny raczej na przód iść bo przeciez silnik waży swoje , ale czekam na Wasze rady
a i te co ich nie założyłem mają płaskie zakonczenie na koncu , a te co włózyłem normalne
Ostatnio edytowane przez WiecznyJDM ; 22-04-2014 o 22:48
| Imię: | Jack Torrance |
| Skąd: | DG/Będzin |
| Posty: | 2,456 |
| Auto: | Osobowe |
| Silnik: | Mechaniczny |
| Moc: | Niech Moc będzie z Tobą |
Zazwyczaj w samych sprezynach jest tak, ze dupa siedzi wyzej. Spowodowane jest to ze prodycenci viora pod uwage, napelnuenie baku do pelna to pare kili plu pasazerowie na tylnym siedzeniu, co skutkuje wyrownaniem, natomiast jak by bylo rowno to jaka kolwiek ingerencja z tylu robila by ci rekina z dziobem do gory. Po to sa gewinty i rozne coiloversy lub amorki z regulacja co by sobie zrobic na rowno.