0
Ma ktos moze nr tel do lex-kliniki
jakby uważnie obserwował forum to by zauważył na górze linka do lex-kliniki![]()
Mamy na forum kogoś z Zielonej góry? Potrzebuje takowej osoby i jej życzliwości. Chodzi mianowicie o obejrzenie autka, nie widzi mi się zrobić 400km w jedną stronę lub spędzić ponad 6 godzin w pociągu żeby zobaczyć jakieś padło. Jeśli ktoś taki istnieje na forum to proszę o kontakt
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
Colin McRae
Czy ktos sie orientuje, czy jezeli kupimy samochod i na umowie widnieje kwota 1000zl to nalezy to zglaszac do urzedu skarbowego?
Większość opisów mówi że do 1000zł z 1000zł włącznie podatek nie obowiązuje;
Wiem, ale chodzi mi o to czy nalezy to zglosic czy nie?
Trzeba zgłosić w przeciągu 2 tygodni od zakupu, nawet jeśli jest to kwota nieopodatkowana.
podepnę się do pytania.
jestem chyba w nie ciekawej sytuacji bo nie zapłaciłem tego podatku do dzisiaj, a auto kupiłem w maju 2012, a sprzedałem w lutym br. w sumie to nie wiedziałem, ze trzeba takie coś zapłacićmuszę tam jechać i popytać czy mi urosły jakieś odsetki czy co
![]()
Wchodzę, pękają szyby, głośniki Toshiby, Biała Honda, tak to wygląda, nic na niby ...
Odsetki będziesz miał śmieszne. przyszedł mi kiedyś list "przestępstwo podatkowe" ze skarbówkiotwieram a tu że nie zapłaciłem podatku za samochód polonez caro, przyszło to chyba po 2 latach. Nie pamiętam kwoty dokładnie ale po tym jak przeczytałem nagłówek zacząłem się śmiać
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
Colin McRae
Nie koniecznie. Oprócz odsetek mogą dowalić mu karę nawet 2 tyś. Mają swój taryfikator.Zamieszczone przez Nowciu ➦