0
Wyschnięcie wosku sprawdzasz palcami. Jak przejedziesz palcami po nałożonym wosku i jesteś w stanie przesuwać paluszkami gładko (jest poślizgZamieszczone przez sebawo ➦
)to jeszcze nie jest wyschnięty. Jeśli jest szorstko i czujesz pod palcami taką jakby fakturę - to jest ok - polerujesz mikrofibrą. Zazwyczaj mnie schnie ok 10-20 min - w zależności od wilgotności powietrza temperatury. Jak jest naprawdę ciepło i wietrznie - nawet szybiej.
Nie radzę zostawiać na dłużej bo potem będziesz miał spore problemy z wypolerowaniem - w skrajnych wypadkach nawet trzeba będzie użyć jakiejś pasty lekkościernej by usunąć wartwę niespolerowanego wosku (ja tak miałem gdy zapomniałem spolerować jednego elementu i zostało na noc. Pamiętaj, Coli to wosk twardy.
Ja czasem robię tak że namaczam w wodzie lekko pada, wyciskam nadmiar wody ile się da i takim wilgotnym padem nakładam. Podobno cieńszą warstwę można uzyskać. W przypadku dobrego wosku wcale nie jest tak, że im grubiej tym lepiejZamieszczone przez barteq ➦
![]()
Ostatnio edytowane przez MikeFoto ; 09-05-2012 o 23:55