0
Siemano, kupi³em sobie b³otnik i jest na nim naklejka i pozosta³o¶ci po jeszcze jednej czyli sam klej. Ma kto¶ sprawdzone metody ¿eby usun±æ te naklejki tak ¿eby b³otnik by³ ca³y![]()
Autko stoi ³adnie zaparkowane wiêc nie nale¿y mi siêna razie
to zaraz wezmê b³otnik i spróbujemy
![]()
spróbuj benzyn± ekstrakcyjn±. ja w sobotê usuwa³em ni± ¿onie ze zderzaka klej po ta¶mie dwustronnej, do¶æ spory kawa³ek mniej wiêcej 5x10cm. schodzi od razu. wystarczy namoczyæ szmatkê i potrzeæ, klej siê od razu zmywa. na lakierze nie ma ¿adnych ¶ladów ¿e co¶ tam by³o i ¿e czym¶ by³o myte. dodam, ¿e nie usuwa klejów typu kropelka, superglue itp.
Ja u¿ywam do zrywania naklejek suszarki do w³osów i benzyny ekstrakcyjnej, ewentualnie zmywacza do paznokci. Najpierw podgrzewam, potem moczê szmatkê w benzynie i schodzi bez problemu. Trzeba tylko uwa¿aæ by zbytnio nie podgrzaæ lakieru.
>> Fuck the plastic, ride the classic! <<
"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke
dokladnie mam ten sam problem tylko ze na tylnej szybie od wewnetrzej strony, i bede musia³a to jakos delikatnie zrobic zeby pasków od ogrzewania nie przerwac;/
kaisa s± no¿yki takie jak do p³yt grzewczych do kuchni, ja tym ¶ci±ga³em naklejkê rejestracyjn± i zesz³o bez problemów![]()