0
Jak w temacie, jako, że temat na czasie, według mnie dosyć poważny, choć 'nasi' raczej jej 26 stycznia nie podpiszą, to jednak aż się prosi o dyskusję. W mojej opinii za dużo straszenia, bo wszystko o czym wspomina 'internet' to duża nadinterpretacja samego traktatu. Jest on tak samo niejednoznaczny jak każda inna ustawa w naszym kraju i dostawcy mając zaplecze prawnicze mogą podważyć każdy jeden zapis, żeby nie musieć bawić się w 'cenzurę' i 'kontrolę'.
Z drugiej jednak strony znając nadgorliwość polskiej administracji możliwe jest powstanie nowych komórek do egzekwowania zapisów w/w traktatu. Czy faktycznie ACTA to pierwszy krok do zapanowania nad internetem i internautami? A może 'pies co dużo szczeka a nie gryzie'?
Najbardziej irytują komentarze Hołdysa i całej śmietanki ZAIKS, bo nie dość, że podatków nie płacą, za koncerty zdzierają, za płyty zdzierają to płaczą, że nie mają emerytur a piraci kradną ich twórczość...
Anyway chętnie poczytam/posłucham opinii innych użytkowników![]()
| Imię: | Przemo |
| Skąd: | Sosnowiec (Zagłębie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
Jezeli by to przeszlo to zacznie sie wojna internetowa.
Taki maly cytacik z dzis
A to bedzie dopiero poczetek wojny....W Polsce zaniepokojenie porozumieniem ACTA wyraziły w styczniu 2011 niektóre organizacje pozarządowe[13], jednak zdaniem polskiego Ministerstwa Kultury obawy są bezpodstawne[14]. 19 stycznia 2012 minister administracji i cyfryzacji Michał Boni zwrócił się do premiera Donalda Tuska z prośbą o dyskusję na temat podpisania porozumienia w związku z wątpliwościami jakie zgłosiła m.in. grupa Dialog – forum wymiany opinii rządu z organizacjami społecznymi[15].
21 stycznia 2012 roku przestała działać strona polskiego sejmu. Magdalena Krzymowska, dyrektor biura prasowego sejmu, poinformowała, że był to wynik awarii[16]. Jednak grupa Anonymous na swoim profilu w serwisie Twitter przyznała się do ataku umieszczając wpis: TANGO DOWN sejm.gov.pl[17][18]. Tego samego dnia celem ataków hakerskich stały się inne rządowe strony, takie jak premiera, prezydenta oraz Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego[18].
ODi skąd ten cytat, tak z ciekawości? Ja zamieszczę linka do bardziej, imho, 'zaufanego' źródła odnośnie tych 'ataków':
http://niebezpiecznik.pl/post/awaria...nie-atak-ddos/
Ostatnio edytowane przez sebawo ; 22-01-2012 o 11:03
| Imię: | Przemo |
| Skąd: | Sosnowiec (Zagłębie) |
| Posty: | 5,699 |
| Auto: | EE9, RD8, GG8 |
| Silnik: | B16a1, B16a, k20a4, l13 |
| Moc: | 150+, 135 |
Z wikipedi czasami sami hakerzy wrzucaja na wiki info.
Tyle w temacie: http://anonymouswiki.forumotion.com/f7-polska
Lexus IS200 GXE10 1G-FE Sport Edition ✮ BMW E36 M52B20 Drift Missile Car ✮ Mitsubishi Colt CJ0 4G13 ✮ Honda Civic EH3 D16Z6 Supercharger.
We're not the same person we were a year ago, a month ago, or a week ago. We're constantly changing. Experiences don't stop. That's life.
Łapka do góry, kto głosował za liberałami. Ja nie, a muszę ponosić konsekwencje tego co robi nieudolny tłusk.
Wprowadzą jeszcze godzinę policyjną niedługo.
To akurat nie nasz podwórkowy wymysł, nie gadaj jak jarek... Wymysł jest to hamerykansky, a skoro USandA może obywateli straszyć to i UE chce i każe podpisywać. Całe szczęście debil boni co się chyba na gotowaniu jajecznicy tylko zna chce 'przedyskutować' jeszcze ten cały traktat. Zobaczymy co też tam wymyślą.Zamieszczone przez Konrad_SK ➦
Nasuwa się pytanie: czemu jeszcze nie wyszliśmy na ulice podpalić kilka aut i wybić kilka szyb...
Co nie znaczy, że od 2007 roku w Polsce mamy zieloną wyspę.
Jak to nam obiecywano, a jeszcze się dowiedziałem, że mam pracować do 67 roku życia.
Abstrahując od tej całej afery teraz, nie zmieniło się nic na lepsze, więc teksty w stylu "niegadaj jak jarek" zostaw dla siebie.
My o kozie, Ty o wozie... Przeca to każdy wie, że robią nas w trąbe, no ale jak naród głupi to się nie ma co dziwićZamieszczone przez Konrad_SK ➦
![]()
| Imię: | Marcin |
| Skąd: | Beuthen Oberschlesien |
| Posty: | 913 |
| Auto: | Mitsubishi GTO TT |
| Silnik: | 6g72TT |
| Moc: | 320KM |