0
Napisalem temat po to by dac info a nie glupie spekulacje robic
Myślisz że o tym 'najaździe' pisałem na poważnie??Zamieszczone przez Slawer ➦
Drugiego nie będę komentował bo praktycznie nie ma czego.Jak ktoś może miec kłopoty to tylko wlasciciel SD.
Z mojej strony koniec tematu.
Błąd. Na zgłoszenie na policji masz bodajże 14 dni. Nie musisz być na miejscu. Np zgłaszasz się na komisariat z numerami rejestracyjnymi, a jak masz jeszcze świadka to jeszcze lepiej. Spisują zeznania i opowiadacie swoją wersję. Po numerach Policja znaduje gościa i przesłuchuje. Jeśli od zdarzenia do przesłuchania gościa minie więcej jak 21 dni - sprawa automatycznie leci do sądu. I sąd wydaje wyrok - w zależności od zeznań sprawcy i poszkodowanego - sąd może rozpatrzeć sprawę bez wzywania lub z wzywaniem. Tak czy siak - sprawca dostanie grzywne (zależną od zarobków) + koszta sądowe a poszkodowany kasę z ubezpieczenia.Zamieszczone przez SaTeR ➦
Wiem co piszę - z własnego doświadczenia.
Jeśli poszkodowany jest "czysty" - niema się co zastanawiać - iść na policję.
Ostatnio edytowane przez MikeFoto ; 10-12-2011 o 23:48
a jeżeli nie masz świadka, a ktoś kto Ci stuknął auto zdąży je naprawić tak, że nie będzie śladu, i załatwi sobie świadka?
@Slawer gdyby wszyscy Mieli takie podejście na forum to nikt nigdy by pomocy nie uzyskał;/ Jakie problemy z policją ?? I nie wypowiadaj sie w liczbie mnogiej bo takich jak Ty jest mniejszośćZamieszczone przez Slawer ➦
@Freeway załatwia dane podsyła @Zychowi i problem z głowy. @Freeway nie przejmuj sie mozesz sie chwalic takimi znajomościami Nic CI na tym forum nie grozi chyba ze SLawer Cie sprzeda
Bartku sory za OT
Ostatnio edytowane przez SirSamuel ; 11-12-2011 o 10:20
D13B2->D16y8
Zamieszczone przez SirSamuel ➦
zgadzam się z Kubą, ja tam chętnie podjadę pomóc w razie czego.Zamieszczone przez SirSamuel ➦
też będę miał oczy do okoła głowy ale Panowie skończcie to OT bo to temat czy ktoś widział czy ktoś gdzie a nie miejsce na dyskusje czy będziemy go torturować czy od razu rozstrzelamy![]()
trzeba znaleźć pacjenta i nauczyć go kultury na drodze
hahaha stare chłopy a jak dzieciaki się spinająpeace
nie rozumie po co cała rozkminka, namierzyc goscia i naprowadzic go na dobra droge zycia, ew. skarcic lisciem wychowawczym...![]()