0
Jako, ¿e byæ mo¿e pojadê na pocz±tku przysz³ego roku w okolice Szczecina, zapytujê, czy kto¶ w ostatnim czasie mia³ (nie)przyjemno¶æ jechaæ w tamt± stronê. Czy faktycznie warto A4 wskoczyæ do Germanii?
warto, poleca moja mama i wujek
ja zawsze jak smigam na szczecin jade przez polske moze wolniej ale mniej kilometrow robie i od czasu jak wszyscy smigaja przez niemcy to jest luz na drogach![]()
| Imiê: | Pawe³ |
| Sk±d: | Myszków / O¶wiêcim |
| Posty: | 1,771 |
| Auto: | Honda Civic MB3 dzifko |
| Silnik: | D15Z8 |
| Moc: | 114 |
Jasne, ¿e warto. Przez Germany w kilometrach mo¿e sobie nie skrócisz, ale czasowo na pewno bêdziesz o wiele szybciejPoza tym przez Germany mo¿esz zajewaniaæ. ALE! Pamiêtaj, ¿e w Germanach jest przepis, ¿e ka¿dy pojazd powinien mieæ od 1 listopada do 31 marca obowi±zkowo za³o¿one opony zimowe, wiêc je¿eli jeszcze nie masz, to rób SWAPa z letnich na zimowe
| Imiê: | Marek |
| Sk±d: | Toruñ/Grudzi±dz |
| Posty: | 112 |
| Auto: | Stanced Honda Civic EK3 |
| Silnik: | D15Z6+ |
| Moc: | whooyyy koniów mam :D |
Potwierdzam wypowied¼ Shcopkadu¿o je¿d¿ê przez Niemcownie i czepiaj± siê tego, szczególnie przy granicach krokodyle trzepi±
No i za kilka innych rzeczy te¿ mo¿na sporo ojro wybuliæwyprzedzanie na landówkach, ci±g³e, ograniczenia itd itd
![]()
Elitarny stworzyciel i wyznawca siemy
Drogi mamy coraz lepsze, do Gorzowa Wlkp. jedzie siê 5 godzin, przy przepisowej je¼dzie i niewielkim ruchu, a z Gorzowa do Szczecina jedziesz sobie ekspresówk± wiêc to jest chwila![]()
Eco driving? No, thanks.
No w³a¶nie przera¿aj± mnie nad³o¿one kilometry, bo z tego co tak patrzê, to mo¿e byæ nawet i 150 wiêcej w jedn± stronê...
Z drugiej strony nie wiem w jakim stanie s± drogi u nas w tamtym kierunku, czy da siê te 90-100 faktycznie jechaæ za Wroc³awiem, bo spieszyæ mi siê nie bêdzie, ¿ebym tylko auta nie rozwali³ i godzinami w korku nie sta³...
ja je¿d¿ê tam kilka razy w rokupo zjechaniu z autostrady trzeba troszkê przejechaæ przez ró¿ne wioski i tam asfalt nie jest idealny, ale tragedii te¿ nie ma
poza tym wszystko nowe lub wyremontowane.
Eco driving? No, thanks.
sebo skoro moja hanka ma duzej glebie daje sobie rade to twoja napewno
| Imiê: | Pawe³ |
| Sk±d: | Myszków / O¶wiêcim |
| Posty: | 1,771 |
| Auto: | Honda Civic MB3 dzifko |
| Silnik: | D15Z8 |
| Moc: | 114 |
Z Trzebiela (granica PL-GER) do Krefeld (Zag³êbie Ruhry) - 721 kilometrów przejechalem w oko³o 5 godzinZamieszczone przez Szymon ➦
a z Myszkowa do Trzebielu (jakie¶ 400 km) przejecha³em w 4,5 h
![]()