0
to nie ładnie tak pałować, to tylko honda przeca![]()
a poważnie, to tak jak pit wspomniał, być może ciśnienie wzrosło drastycznie i wąż, że najsłabszy, to puścił. A co do zakrywania chłodnicy, też tak robiłem w poprzednim wozie bo do roboty 4km miałem. Potem w końcu wymieniłem termostat i już karton potrzebny nie był. Osobiście uważam, że konstrukcja układu całkowicie się wyklucza z zakrywaniem chłodnicy, bo termostat otwiera Ci 'drugą pętlę', kiedy silnik jest już zagrzany wystarczająco, żeby termostat zaczął przepuszczać...ale ze mnie żaden mechanik. Anyway lookaj tam pod mache i sprawdzaj co się stało.
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Święta prawdaZamieszczone przez sebawo ➦
![]()
No musze wjechać do garażu poźniej i coś zdiagnozować... ale widok parującego silnika bezcenny... po takiej trasie i pierwsza mysl jak otwarlem maske " blow engine"![]()
| Imię: | Jack Torrance |
| Skąd: | DG/Będzin |
| Posty: | 2,456 |
| Auto: | Osobowe |
| Silnik: | Mechaniczny |
| Moc: | Niech Moc będzie z Tobą |
mi zrzucało węża w accordzie, wymieniłem węże i dale leciał, padł pomysł na chłodnice, wymieniłem chłodnice i przy okazji termostat, chłodnica okazała sie zatkana, po wymianiue chłodnicy śmiga jak tralalalalallalaal![]()
A po co ten karton skoro przy sprawnym termostacie i tak obieg jest zamkniętyTo nie fiat 126p i nie czasy kiedy nie dało się dostać części...
Czyli przy sprawnym termostacie przyjmujac ,ze jest mróz ok -5 w jakim czasie silnik sie powinien nagrzac ?
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
w przeciągu ok 2-3 km powinien juz być w miarę ciepły i to nie przekraczając 3,5 tyś obr. Jak jedziesz juz któryś kilometr i wskazówka dalej nei jest na połowie to na bak termostat.
Eee to chyba u mnie tez tak jest :F
Hondy szybko sie nagrzewająA co do dymu pod maską to miałem podobnie jak pękła mi jedna lamelka w chłodnicy
![]()
no wiec tak , wjechalem sobie na kanal podolewalem plynów i rozgrzalem silnik do wlaczenia sie wentylatorka i nic... nic nie cieknie nic nie leci...
w chlodnicy bylo full wody za to w zbiorniczku prawie przy samym dnie... weze sa nienaruszone ...zastanawiam sie w takim razie prezez co zalany byl silnik ... korek ?