0
Blok podobno był oczyszczony, czy prosty to ja nie wiem czy sprawdzał raczej wątpliwa sprawa. Oczyszczony = prosty? Chyba by nie odwalił aż takiej lipy i nie kładł nowej uszczelki na "kłaki" pozostawione po poprzedniej uszczelce głowicy. Może ciekło, jeśli w ogóle ale na pewno zdecydowanie mniej! Teraz rzeczą naturalną jest u mnie kropla zwisająca z miski olejowej na "dziubku" przy skrzyni.
Wcześniej coś takiego było może po miesiącu-dwóch od remontu pierwszy raz. Po przetarciu tego szmatka do sucha - znów było sucho jakiś czas. Teraz leci równo i z prawej i z lewej strony miski.
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
w sumie dobrze że masz ten olej na misce- przynajmniej nie zardzewiejeA tak na powaznie trzeba to obejrzeć. I czysty nie oznacza że prosty może być poprosty "wypaczony" i nawet jak bedzie super czysty będzie krzywy i bedziw wydmuchiwać uszczelkę itp.
| Imię: | Piotrek |
| Skąd: | Dąbrowa Górnicza/Będzin |
| Posty: | 2,899 |
| Auto: | Nissan Primera |
| Moc: | Wystarczająca |
Uszczelka puszcza.
Aha, jakby ktoś był zainteresowany kto taką fuszerę odstawia jak powyżej: Mechanika pojazdowa Jacek Budny ul. Wolności 10 w Rędzinach obok Częstochowy. Także albo na własne ryzyko albo patrzeć na ręce....
To nie jest wina mechanika.to moze byc wina uszczelki kupiles OEM - nie.
Jak zamiennik to jaki ??
Mechanika calkiem usprawiedliwiam nie ma jego winy zadnej nikt ploku nie planuje bo planowanie bloku to tyle roboty ze kupilbys dwa silniki.
Jak jaki? Najtańszy... Sprawdzę, podam cenę bo mam kwity. O uszczelkę nie można winić ale o to, że miało być zrobione dobrze, bo psich pieniędzy nie płaciłem. Nie byłem obeznany w temacie. Zaufałem, zrobiłem błąd - płacę 2x.Zamieszczone przez Zychu ➦
Nie chodzi mi o cene tylko o firme bo wiem ktore puszczaja najczesciej Nippon ale swoja droga tez jest najtanszy.Erling Tacoma te zamienniki polecam
Zychu dobrze pisze. Co jak co ale po uszczelkę pod głowicę pofatygował bym się do ASO. Jeśli nie jesteś obeznany w temacie co z zamienników można włożyć to tanie uszczelki zazwyczaj wyjdą drogo bo szybko lecą![]()
Zgadzam się, jak już mówiłem, miało być dobrze zrobione. Skutki widać. A czasu miał dużo żeby wybrać się do ASO (2 tyg) a ja nie mówiłem ze ma być "jak najtaniej".Zamieszczone przez Piotrek! ➦
Elringa już poznałem, wiem że można polegać.Zamieszczone przez Zychu ➦
Nie znam firmy. Niestety nie wiem co jest włożone. Znam kwotę : 200 zł za zestaw uszczelek głowicy tj pod kolektory ssak i wydech + uszczelka głowicy + uszczelka dekla (razem z uszczelkami gniazd świec i uszczelkami "kapselkami" śrub mocujących dekiel) + uszczelka pod aparat zapłonowy. Opisane jest jako "zestaw uszczelek" głowicy, na pewno bez uszczelniaczy zaworów.
Firmy nie znam... Nie zostało mi to ani podane ani napisane.
Ostatnio edytowane przez qubbus ; 27-11-2011 o 01:59